Friluftsmat de luxe.

Om man har hängt med i min blogg ett tag så vet man att jag gillar att lyxa lite när jag är ute på äventyr, oavsett om det är dagstur eller flerdagarstur. En ståfika i flurväder blir så mycket trevligare med en god macka med salami och brie istället för skinkost. Det är liksom helheten som gör upplevelsen. Om man har möjlighet att ta med lite extra vikt så är det lätt värt det. När man har kajak så har man verkligen alla som helst möjligheter att lyxa till det och då kan det se ut så här:

Lunch med sill, lax, ägg, mjukstut och bubbel.

Förrätt med bresaola, solroskärnor, parmesanost och olivolja.

Pannkaksfrukost med jordnötssmör och hemlagad hjortronsylt. Givetvis behövde man inte blanda tillbehören.

Tapaslunch och ett gott rödvin.

Risotto med kantareller, sötpotatis, parmesanost, knaperstekt bacon och solroskärnor.

2 tankar om “Friluftsmat de luxe.

  1. Maten är en av mina favoritsaker med paddling! Ett bra tips är att man kan ta med fryst lax och en en-gångsgrill. Laxen går att äta på dag 3 om man är lite försiktig.

Lämna en kommentar