Med staden inom synhåll.

Som jag så många gånger tidigare har skrivit så gillar jag att upplevelser och äventyr kan vara både enkla och nära. Om man kombinerar det med att laga god mat utomhus så har man en fin kväll som ger frisk luft, intressanta samtal och ny energi. Ett otroligt enkelt recept på ett vardagsäventyr, precis som Helena uppmuntrar till i sitt inlägg #52vardagsäventyr

Häromkvällen åkte jag och min kompis Hanna till Andersön, ett naturreservat några mil utanför Östersund. Med oss hade vi ved, kameror, liggunderlag, stormkök och mat. Vi parkerade längst in på ön och gick ut till strandkanten där det fanns en eldstad.

Hanna ordnade elden och jag fixade med maten som jag lagade på Trangiaköket. Jag hade plockat ihop det jag hittade hemma och ute på ön blev det till en god middag. Hackad paprika, svamp, potatis och lök fick fräsa tillsammans med kikärtor. Till det stekte jag halloumi från Skärvångens bymejeri, det godaste halloumi någonsin. Hemma hade jag blandat ihop crème fraiche och sötsur sås som jag serverade till mitt hopkok. Hanna hade tagit med bröd och smör. Vips så hade vi en lyxig, god vardagsmiddag.

SONY DSC

Det blev en kväll där staden och vardagens brus kändes väldigt långt borta. Jag hade haft en galen dag på jobbet och så fort jag hörde eldens sprakande var det som att jobbdagen bara försvann. Östersund och Frösön syntes från stranden där vi satt. Så nära och samtidigt väldigt långt borta. Tystnaden var påtaglig och gick nästan att ta på. Det är otroligt häftigt att vara nära civilisation och känna att man är i en helt annan värld. 

 

Annonser

10 tankar om “Med staden inom synhåll.

 1. Just det där vill jag göra mer, att äta ute även när jag är hemma i stan! Jag provade den där osten på julmarknaden, så himla god!

  Vi pratade just på vägen ned Hasse och jag att det snart är dags att vi ses i ”verkligheten”. Kanske ta en fika när du är i Björnrike eller något. Det hade varit så roligt!

 2. Mysigt! Jag gillar idén om vardagsäventyr. Tyvärr har jag själv inte kommit utanför dörren den här helgen (jobb!), men det är i alla fall tur att jag sitter i en husbåt så jag ändå känner hur vattnet rör sig och hur isflaken då och då slår i skrovet 😉

  • Märkligt att dina kommentarer hamnar där….
   Vardagsäventyr är så bra och enkelt. Härligt att jobba sittandes i en husbåt ☺ Kan tänka mig att det är rogivande med vattnet.

 3. Nu tror jag bergis att min kommentar hamnade i skräpkorgen!!! Kolla där… gärna! Nu provar jag att skriva utan att fylla i bloggadressen (det är den som brukar stoppas av nån konstig anledning…)

 4. Ping: #52vardagsäventyr - era bilder och inlägg - Helena Enqvist - hon som cyklar lite

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s