Vårt vackra Jämtland

Idag har jag ännu en gång slagits av hur vackert vårt Jämtland är. I morse dök solen upp bakom träden som syns från min balkong. När jag några timmar senare körde mot Frösö Flygplats för att hämta Katta hade naturen vaknat upp, isen låg blank på Storsjön och solen lyste starkt. Precis som jag anade berättade Katta om en magisk inflygning över fjällen och Storsjön.

Jag visste att vår biltur västerut skulle bli en där superlativen avlöste varandra. Ett av mina favoritställen för vackra fjällvyer på distans är rastplatsen i Mattmar. Idag levererade den en storslagen utsikt över Bydalensfjällen.20161216_131240

20161216_131307

När vi en stund senare närmade oss Undersåker möttes vi av en fjällvy så vacker att det var svårt att ta in. Ett magiskt ljus, vita fjälltoppar och en himmel där moln och sol samsades. Ett levande skådespel som jag tyvärr inte lyckades fånga på bild. Däremot finns bilden i mitt minne och det räcker långt.

Tänk vad många vackra vyer det finns runt om i Jämtland och jag har förmånen att få bo i detta vackra landskap. Ett landskap fyllt med fjäll, skogar, sjöar och berg. Allt är vårt att njuta av och framför allt att ta hand om. Berätta, har du någon vacker vy som alltid slår dig med häpnad?

 

Annonser

14 tankar om “Vårt vackra Jämtland

  1. För ett par år sedan bodde jag i Bromma och cyklade in till city varje morgon. På vintern blev det ofta så att jag timade soluppgången på stranden Tranebergsbron och när vattnet var fruset så var det ofta andlöst vackert.

  2. Fantastiska bilder!
    På väg ut till mitt jobb i Karlskrona är det alltid galet vackert när jag kör ut mot stan. Havet är alltid fint, oavsett årstid och väderlek. Tyvärr finns ingen möjlighet att stanna på vägen ut och ta kort men varje morgon stannar på näthinnan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s