Tredje adventsäventyret i Björnrike. 

Söndagmorgon och klockan var 09.00. Då rullade liften Björnrike Express igång och med sällskap av mitt fina Björnrikegäng satte jag mig i liften som skulle ta oss till toppen. Redan nere vid dalstationen såg jag vad som väntade oss. Backarna var fulla med pudrig nysnö och eftersom vi verkade vara först ut så hade ingen hunnit åka den övre delen av backen Riket. 

Efter en kall, blåsig och dimmig lifttur hoppade vi av på toppen. Mycket riktigt, där fanns det inga spår av andra åkare och vi kunde lägga dagens första svängar. Bitvis i djupsnö som utmanande min benstyrka och off-pistteknik. I den första branten var det dimmigt så där vågade jag inte köra så fort. Men så snart dimman lättade öste jag på. Skidorna körde lätt igenom den decimeterdjupa pudersnön och jag tjoade av glädje. 

Förmiddagar i en puderfylld pist är sällsynta i Björnrike och därför är jag extra glad att jag klev upp tidigt. Det var lätt värt det. Vi trotsade den isande kylan som Grizzly Express bjöd på så länge som möjligt innan vi stack till en varmare lift. Jag hade svårt att slita mig från backen Riket men när kroppen var genomfrusen tog jag mitt förnuft till fånga och bytte backe för några snabba åk innan det var dags att åka hem till stugan för glöggmys. 

Nu har jag hunnit hem till den lilla staden. Min kroppen är skönt trött efter en intensiv förmiddag i pisten. Min själ är också trött men samtidigt glad och påfylld med fjällenergi. Dagen fyllde mig med adrenalin som saknats ett tag och förhoppningsvis räcker den påfyllnaden ett tag! 

Annonser

6 tankar om “Tredje adventsäventyret i Björnrike. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s