Tisdagspepp från Stockholm. 

Den här veckan är jag i Stockholm på utbildning. Även om jag är ett naturbarn så trivs jag också här i Stockholm. Framför allt gillar jag att utbildas och på så vis utvecklas. 

Förra utbildningsomgången avslutade vi med att ge varandra feedback. Vi fick enskilt fundera en stund innan vi skrev vad var och en i gruppen bidrog med och vad en ville se mer av hos den personen. Därefter fick vi mingla runt i rummet och dela med oss till varje person vad vi skrivit och få lyssna på vad den andra skrivit. Alltså en samtal mellan två personer där feedback var fokuset. 
I grunden låter det som en himla enkel övning men samtidigt var den väldigt utmanande och givande. Vi hade endast hade träffats under sju utbildningsdagar och det var svårt att veta hur personlig det gick att vara. Jag tycker att feedback är viktigt så därför satsade jag helhjärtat på uppgiften och blev otroligt glad under minglet eftersom alla andra också hade gjort det. Dessutom blev det tydligt att feedback kan lyfta och utveckla människor. Flera gånger hördes glada skratt i vårt klassrum och samtalen var innerliga. Själv fick jag vid några tillfällen tårar i ögonen för att det kändes så starkt att få höra viss feedback, glädjetårar blandat med bekräftelsetårar.

När jag senare på eftermiddagen flög hem reflekterade jag på orden som sades till mig och kände mig stolt över mig själv. Feedbacken hade varit en rejäl egoboost och även en tankeställare vad det gäller mina utvecklingsområden. För mig var det dessutom helt rätt i tid att få höra allt det mina kurskamrater sa till mig eftersom jag har det lite tufft för tillfället. 

Jag tänker lite så här, hur ofta ger vi varandra feedback i vardagen? Visst är det lätt att säga att någon har en fin tröja eller att någon gör ett bra jobb. Men, hur ofta berättar man för en person vad den tillför i ens liv eller i ett sammanhang? Och hur ofta berättar man för en personen vad en vill se mer av/hos den personen? Jag tror att det kan vara väl värt att då och då verkligen ge personer i ens närhet feedback på detta enkla sätt. Sen är jag fullt medveten om att feedback inte är enkelt och att det är viktigt att göra det på rätt sätt och i rätt forum. Men, om en gör det med ärlighet och respekt för den andra personen och i ett sammanhang där det finns tid för uppföljning så tycker jag att det oftast bara finns vinster. 
Våga testa och framför allt våga ta emot feedback. Fråga personer i din närhet vad dom tycker att du tillför och vad dom vill se mer av. Jag lovar, det är inte farligt utan utvecklande och givande. Berätta gärna i kommentarsfältet eller i ett eget inlägg om dina erfarenheter av feedback. 

Annonser

6 tankar om “Tisdagspepp från Stockholm. 

 1. Jag har också fått feedback sådär på en kurs, och det var häftigt! Efter det så brukar jag faktiskt påminna mig själv att försöka göra det i vardagen, i alla fall ibland. Tänkte senast idag på hur viktigt det är, efter att jag pratat inför en stor skara på jobbet och inte ha en aning om vad de tyckte…

 2. Jag blev så glad när du spontant gav mig feedback i korridoren! Då kändes alla PM jag har skrivit mitt inatt äntligen värt något 🙂 Tack till DIG för en superbra blogg med inspirerande och fina inlägg! Ha en fin helg! Kram

  • Åh tack, Annie! Vad glad jag blir av att du skrev det här. Och att du blev glad av feedback! Så himla viktigt och värt att få höra vad som är bra eller som behöver förändras.
   Tack för fin komplimang om mina inlägg, betyder mycket! Kram och ha en fin helg!

 3. Feedback är jätteviktigt tycker även jag. Jag kan tom gå fram till en främmande människa och säga ngt som jag ser på denne som jag gillar. Uppskattar sånt själv, istället för alla dessa hårda blickar som kan komma från olika håll.
  Att inte ge feedback är dåligt, som nu vår nya chef – 3 stycken APT har vi haft och inget annat än ris kommer från henne, då ger jag som person upp lite grann faktiskt.

  Bra inlägg, skriv vidare som du gör jag gillar att läsa dina ord.

  KRAM

  • Åh, vad glad jag blir av att läsa att du kan ge komlimanger till främmande personer, det är häftigt! Mindre häftigt med din nya chef, vad tråkigt.
   Tack för fina ord om min blogg, det gör mig glad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s