En kväll i gränslandet mellan höst och vinter.

Östersund börjar bli kyligt nu men ännu biter sig hösten kvar och vintern får tålmodigt vänta på sin tur. I gränslandet mellan höst och vinter bjuder Östersund sin vana trogen på dimma, dimma och åter dimma. Dagarna börjar och avslutas med dimma och så länge jag inte ska köra längre sträckor tycker jag att dimma är ett rätt coolt väderfenomen. Dimman börjar dessutom få sällskap av frosten och tillsammans skapar dom en trolsk natur som är vacker som i en sagofilm.

SONY DSC

I torsdagseftermiddag hade jag och Johanna bestämt att vi skulle ta oss an ett vardagsäventyr av enklare mått, en skogsmiddag vid Markusonbodarna i Spikbodarna. Det var första gången som jag träffade Johanna men eftersom vi har snarlika intressen så visste jag redan innan vi sågs att det skulle bli enkelt att umgås. Vissa personer vet man bara att det kommer att funka med. En häftig känsla och jag fascineras över att jag även i vuxen ålder träffar nya personer som berikar mitt liv. Att Johanna dessutom bor i samma stad som mig och har samma intressen som mig är så klart riktigt bra.

Torsdagens vardagsäventyr var enkelt utan att för den skull inte vara storslaget. Skogen var som i en film, jag förväntade mig att när som helst se ett skogsrå eller ett annat sagoväsen. Bitvis var dimman så tjock att det inte gick att se vad som väntade längre fram på stigen. Träden var frostiga och den kyliga luften försökte leta sig genom dunjackan. Johanna fixade eld och tillsammans lagade vi en god två-rätters middag som jag berättar om senare. Kvällar som i torsdags ger mig mängder av energi och ibland är det svårt att förklara vad det beror på. Jag tror att det handlar om kombinationen av att umgås med en likasinnad person, vara närvarande i naturen, enkelheten och bara njuta av allt det vackra som vi har runt oss. I det enkla bor det vackra, det låter klyschigt men det är så sant.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Tänk, bara några minuter bort finns en helt annan värld än den i staden. En värld där naturen dominerar och där vi människor bara kan vara. Det är livet deluxe.

Annonser

11 tankar om “En kväll i gränslandet mellan höst och vinter.

  1. Allt i ditt inlägg gör mig grön av avund. Den vackra skogen (med frost!) och att ta sig ut i naturen, att förgylla vardagen och träffa nya vänner i vuxen ålder. Jag tror det är ok att vara avundsjuk så länge man inte är missunsam, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s