Höstvandring med tältnatt.

Höstdagarna blir vackrare för varje dag som går och min längtan till det orörda höstfjället är stark. Jag älskar höstfjäll och trivs så himla bra ute på tur. Eftersom jag tycker att fjällstationerna och fjällstugorna stänger på tok för tidigt är jag glad att det aldrig är för sent för en tältnatt eller två på fjället. 

Kruxet med tältnätter på hösten är min avsaknad av tält och ett ännu större krux för att sova i tält en kylslagen natt är att jag bara har en sommarsovsäck. Det har gjort att jag dragit mig lite för att planera en höstvandring just i år men för ett tag sedan såg Sara till att ändra på det genom att föreslå en tur till Helags tillsammans med två andra fjällälskare, Katta och Annie. Helags är en favorit som jag besökt några gånger men jag har ännu inte varit upp på toppen och det hoppas jag ändra på nu i helgen när vi är där. helags-2

img_7718

Ett förslag om att vandra till Helags löser ju inte direkt mina krux vad det gäller tält och sovsäck men såklart hade Sara ett förslag även för det genom att kontakta Rent-a-Plagg

Strax utanför Åre finns företaget, Rent-a-Plagg, som riktat in sig på att göra friluftslivet lite enklare genom att hyra ut olika friluftsprylar till oss som inte har alla saker. Det drar liksom iväg en hel del pengar om jag vill ha alla saker som jag behöver för en tältvandring och ibland har jag svårt att motivera ett köp av en vintersovsäck för ett par, tre nätter i tält per vinter. Då är det en himla tur att det finns företag som förstått detta och istället hyr ut friluftsprylar.

En av många bra saker med Rent-a-Plagg är att man själv väljer vad som behövs, det finns allt från färdiga vandringspaket till enstaka prylar som ryggsäckar eller långfärds. Jag tycker om när det är enkelt och min uppfattning är att just det här företaget förenklar för ett aktivt liv i fjället.1431morgon-vid-nulltjarn

20140906_155620

Jag tror att jag har längtat efter tältnatt på höstfjället ungefär hur länge som helst, eller i alla fall sen förra hösten. Det finns få naturupplevelser som slår känslan av att vakna upp på ett frostigt fjäll och se solen lysa in genom den frusna tältduken. Att titta ut genom tältöppningen och se fjället vakna upp till en ny, krispig dag är en magisk upplevelse som får min själ att bli vansinnigt lycklig. Oj, vad jag längtar till helgen och håller tummarna för stjärnklar himmel där norrskenet dansar. 

Annonser

6 tankar om “Höstvandring med tältnatt.

  1. Och oj, vad jag längtar efter att få läsa om er helg, för det måste ju typ vara second best, när man inte själv har nån fjällhelg i planeringen, utan bara i drömmarna.

    • Ibland räcker drömmar så himla långt och jag är glad att du ser fram emot vår fjällhelg! Fint att du ser det som du gör istället för att bli frustrerad. Jag hoppas iof att du snart känner att du snart kan tälta!

  2. Men så härligt! Jag hoppas att vädret står er bi för tur till toppen och att ni får en lika toppen helg! Fast med det gänget så måste det ju bli det. Tusan, jag borde ju hänga på! (Fast funkar inte till helgen tyvärr. Men nästa grej då). 🙂 Mys på!

    • Jaaa, det kommee bli superhärligt! Och jag hoppas oxå att vädret är på vår sida, iof tycker jag om alla sorts väder 🙂
      Ser fram emot ett vardagsäventyr med dig snart!!

  3. Jag sov i dunjacka nästan hela Gröna Bandet – det är en annan lösning på problemet med sommarsovsäck! Hoppas ni fick bra väder, jag såg att en annan Gröna bandare hade snöstorm uppe på Helags för bara någon dag sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s