Sol, vind och vatten.

Ett genomgående tema på min road trip har varit att jag stannat till i närheten av olika vattendrag. Det har varit sjöar, älvar och forsar. Igår kompletterade jag vattentemat med en dag vid havet på västkusten. I några dagar hälsar jag på en kompis som bor mellan Varberg och Kungsbacka så havet är väldigt nära och det finns många stränder att välja mellan. Och bara så ni som kan er västkust så insåg jag i går att jag fortfarande är i Halland, erkänner att jag inte har superkoll på den här delen av landet.

SONY DSC

Igår hittade jag en lugn sandstrand i närheten av havsorten Åsa där jag tillbringade större delen av dagen. Jag var i princip helt ensam på stranden och njöt av att känna lugnet som sol, vind och vatten ger mig. Solens strålar gjorde att havet glittrade lekfullt och vinden blåste i mitt hår. En lätt doft av saltvatten och tång samsades med doften av det nybakade brödet som jag handlat på det lokala bageriet i Åsa. På min prickiga strandfilt läste jag tidningar och skrev i mina anteckningsböcker. Jag har ofta med fina anteckningsböcker när jag drar ut på olika äventyr eftersom det är då som mina tankar svävar fritt och förutsättningslöst. Dessa tankar vill jag gärna fånga och det gör jag genom att skriva ner dom i fina skrivböcker.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Om jag av någon anledning inte kunde bo nära fjällen hade jag behövt bo nära havet istället. Havskänslan är inte riktigt lika stor och mäktig som min fjällkänsla men den påminner starkt om den. Ju äldre jag blir ju viktigare känns det att få bo nära naturen. Jag älskar storstaden och den puls som den ger men det är nära naturen som jag hör hemma på riktigt.

6 tankar om “Sol, vind och vatten.

  1. Lyckliga du, som får vara en hel dag i ÅSA, själv kommer jag från ONSALA, och det är inte långt dit, jag bor ju nu i Västerbotten och saknar havet men det är fint att besöka ibland. Road trip kanske jag skall göra nästa sommar. KRAM ( härliga varma bilder du bifogar )

    • Åsa var supermysigt!! Förstår om du kan sakna havet och jag tror att det är så om man flyttat, en liten del av en själv kommer alltid att längta tillbaka. Kör en road trip nästa år, det har varit så himla skoj att se Sverige. Roligt att du gillar bilderna. Tack 🙂

  2. Jag besökte Åsa i somras och var också ensam på stranden, trots att det var mitt på dagen i juli! Badet var skönt och som nästan alltid en naturupplevelse. Till vardags föredrar jag dock en stilla insjö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s