När det inte blir helt rätt på en road trip.

Som jag berättade i onsdags hamnade jag lite fel i början av min road trip. Tanken var att jag skulle köra längs Siljan och sedan ner mot Kopparberg och Grängesberg. Anledningen till att jag ville köra där var att vi åkte ofta där på min barndoms husvagnssemestrar. En nostalgitripp helt enkelt. Men, jag missade ju en avfart och hamnade därför i trakterna runt Värnamo. Efter ett tag svängde jag av mot Nora eftersom jag sett att det fanns ett STF-vandrarhem där. Jag gillar STF och tänkte att det kunde vara ett bra ställe att övernatta på. Det var ungefär runt Värnamo som mina val började bli mindre bra och så även humöret. Jag insåg att jag var rätt sur och tänkte att jag skulle bota det med en fika på ett café längs vägen i den värmländska byn Lesjöfors. Inte ens fikat blev bra så det blev ett kort stopp innan jag körde vidare.

SONY DSC

Så efter ett kort fikastopp rullade jag vidare mot Nora. Vägen mot Nora var ganska liten, slingrig och längs fin natur så den delen gillade jag verkligen. Ganska snabbt var jag framme i Nora och även där var jag en del som barn. I mitt minne var det en söt liten stad och det var därför som jag ville svänga förbi där. Jag letade mig fram till vandrarhemmet, Nora Tåghem, som var två gamla tågvagnar. Jag bokade in mig på ett enkelrum, eller snarare en kupé. Nora Tåghem låg vackert mot en sjö och hela konceptet hade kunnat vara hur bra som helst men tyvärr var det inte det. Hela vandrarhemmet var slitet och underhållet var tyvärr rätt eftersatt. Hur som helst hade jag betalat för en natt så det var bara att köpa läget.

SONY DSC

SONY DSC

Jag la in mina saker i kupén och sedan gick jag på upptäcktsfärd i den lilla trästaden Nora. Som tur var kändes staden mycket, mycket mysigare än vandrarhemmet och jag strosade i flera timmar i staden. Det fanns en hel del små, charmiga butiker men eftersom det hunnit bli kväll var dom stängda. Det gjorde inte något utan jag var rätt nöjd med att bara vara.

SONY DSC

 

SONY DSC

SONY DSC

Framemot skymningen kände jag att det var dags att vila upp sig inför körningen nästa dag och få bort dagens dåliga känsla över mindre bra val. Jag kröp upp i min bädd, kollade på stora Sverigekartan och funderade på vägvalen inför morgondagen. Tids nog var det dags att sova och förutom att tåget stod stilla så kändes det precis som att sova på nattåget. På morgonen vaknade jag utvilad och på betydligt bättre humör. Jag packade in mina saker i bilen, åt frukost på ett café och sedan rullade jag ut från Nora för en ny dag på min road trip.

2 tankar om “När det inte blir helt rätt på en road trip.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s