Välja det viktigaste.

Kloka Sara har flera gånger skrivit om vikten av att välja till sånt som man mår bra av och välja borta minuskällor. Kloka, viktiga ord som jag försöker leva efter. Sen finns det vissa minuskällor som man ibland inte kan välja bort, det är liksom livets gång. Men för att det ska finnas utrymme att hantera livets utmaningar så får man ibland välja till och välja bort.

En tid framöver kommer jag att välja till än mer tid med familj och få, väl utvalda vänner. Välja tid för eftertänksamhet, reflektion och återhämtning. Välja aktiviter och äventyr som ger energi. Välja att vila när det behövs, oavsett om det är ute i naturen eller raklång på soffan.

Även om jag alltid gillar att skriva blogginlägg och aldrig känt det som ett tvång så kommer jag att välja bort det en stund. Istället blir det nog någon bild på insta så häng med på @katrinsaventyr.

Det kanske låter krasst men jag kommer också att välja bort icke-relationer eller icke-samtal som just nu, rent krasst, ger mig noll energi. En tid framöver kommer jag att välja bort att rodda olika saker, både privat och på jobbet utan istället väljer jag att fokusera min energin på saker som är viktigast just nu.

Jag väljer helt enkelt det som är viktigast för mig just nu.

image

Annonser

6 tankar om “Välja det viktigaste.

  1. Kloka tankar. Och modigt att göra de där valen! Jag känner själv ibland att jag borde välja både till och bort mer aktivt, åtminstone i perioder. Kramar till dig, och hoppas du kommer tillbaka när du känner för det.

  2. Det låter väldigt klokt. Blogga skall man ju göra för att, och när, det är roligt. Det vore ju dumt om du inte hann med äventyren (eller familjen) för att du är upptagen med bloggen. Vi finns kvar.

    • Tack för förståelsen, Kari. Tycker det är superskoj att blogga men ibland försvinner orden i en massa annat. Skönt att höra att du finns kvar å snart dyker jag nog upp igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s