Livets utmaningar.

image

Det går inte sticka under stol med att livet radar upp en del utmaningar just nu. Jag drivs av och uppskattar vissa utmaningar men det förutsätter att jag kan bemöta utmaningarna med kraft och energi. Att min energi fylls på med positiva saker. Att det finns personer runt om mig som tar vid när jag behöver pausa, som lyssnar även om jag bara är tyst och personer som bara finns där. Ovillkorslöst.

En tid nu har det varit mer minusenergi än plusenergi. Livet är inte alltid enkelt eller smärtfritt. Mitt i alla utmaningar som livet radar upp känner jag en lättnad och en trygghet över att jag vet så mycket.

Jag vet vem jag är, var jag kommer ifrån och vad jag behöver. Jag vet också vilka som finns där för mig, oavsett vad eller när jag behöver dom. Jag vet vad som ger energi och vem som tar energi. Jag vet att jag klarar väldigt mycket och att jag är stark samtidigt som jag törs visa mig svag. Jag vet att det inte är farligt med uppbrott, avsked eller förändringar. Oavsett vad det än gäller.

Utmaningar kan vara tuffa, jobbiga och sjukt krävande och just nu känns det så. Men, jag vet också att det ibland är en del av livet. Med goda vänner, några naturupplevelser, en del tårar och många kramar så blir livet enklare. I brist på ett bra svenskt citat får det bli ett på engelska: This, too, shall pass.

Annonser

4 tankar om “Livets utmaningar.

  1. Ja, det är sannerligen tufft emellanåt! Men jag ser i det du skriver att du bär så mycket klokskap om hur du ska fixa det, så det kommer du förstås att göra. Och så fint : ”Med vänner, naturupplevelser, tårar och kramar blir livet enklare.” Så sant! Var rädd om dig!

  2. ”Som lyssnar även om jag bara är tyst”. Sådana personer ska man verkligen hålla hårt i tror jag, för de växer inte på träd! Skönt att du trots allt ändå verkar kunna balansera det hela!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s