Road trip 2016

Sakta men säkert börjar sommaren närma sig, jag tyckte att det nyss var vinter så jag har inte riktigt hängt med. Med sommaren kommer också semester och planer för hur den ska tillbringas på bästa sätt. Ifjol planerade jag knappt nånting inför semester och då slutade det med en resa till Tromsö. I år tänkte jag ändra mitt koncept och faktiskt ha lite planer inför semester.

I och med att jag gjort en utlandsresa det här året har jag bestämt mig för att sommaren ska upplevas i Sverige. Dessutom har jag bestämt mig för att fjällvärlden får stå tillbaka till förmån för södra delarna av Sverige. Det kanske är lite otippat eftersom fjällen i princip är mitt andra hem och en av mina största energikällor. Men i sommar pausas fjällupplevelserna och istället tänkte jag åka söderöver där några andra av mina energikällor finns, nämligen goda vänner.

Jag har några goda vänner utspridda i landet och i år tänkte jag hälsa på dom genom att göra en road trip genom vårt vackra Sverige. Jag har valt bort tåg och flyg, istället tar jag bilen och det är för att helt kunna styra min road trip. Jag vill ha möjligheten att svänga in på vägar som leder till byar där det finns mathantverk eller naturupplevelser. Jag vill kunna stanna en extra natt på ett ställe bara för att jag kan. Min road trip ska bli en resa där känslan styr vägvalen.20130706_081249

Eftersom målet med resan är att träffa mina vänner så har jag några förutbestämda platser som jag ska köra till, sen vilken väg jag tar dit spelar mindre roll. En sak som är säker är att jag kommer välja kringelkroksvägar framför stora motorvägar. Boende på den här resan genom Sverige kommer vara lite varierat. Ibland kommer jag att bo hos vänner, ibland på STF-boende och ibland i ett tält. Jag försöker läsa på om var det finns mysiga b&bs eller STF-boenden. Det finns hur mycket som helst så det kommer bli en utmaning att välja mellan alla speciella ställen som finns.

Var kommer min road trip då att ta mig? Jo, första delen kommer att vara via Härjedalsfjällen ner till norra Dalarna och där vet jag att det finns en hel del fint att upptäcka. Det har jag sett på Kattas blogg. Efter jag slitit mig från Dalarna ska jag leta mig ner till västkusten. Områdena kring både Göteborg och Halmstad får stå som värd i några dagar, lite havskänsla är alltid rätt. Efter västkusten letar jag mig mot Småland och Växjö, där hoppas jag att det blir cykling och ridning. Efter det är det dags för mig att leta mig norrut och hemåt igen. Det är nog den delen av resan som känns som den största utmaning, vilken väg tar jag norröver för att inte bli helt uttråkad längs vägen. Jag vet liksom inte var jag ska ta vägen efter Växjö för att det inte ska bli sträckkörning till Östersund.  Kanske får bli en sväng via Stockholm. Hmm, den delen tåls att tänka på.20130827_120711

20130828_131057

Mobil juli2014 132

Jag är så himla glad över att jag bestämt mig för att göra en road trip genom delar av Sverige. Jag har länge känt att jag sett för lite av södra delen av landet, det verkar finnas mycket fint att upptäcka och det var på tok för länge sedan jag bilade genom landet. Varje gång jag åker tåg tittar jag längtansfullt ut genom fönstret och önskar att jag fick stanna till på alla vackra platser som tåget susar förbi. Nu snart, i sommar, får jag chansen att stanna till vid alla smultronställen som finns längs vägarna. Berätta gärna om ni har några tips på vad jag borde uppleva på min road trip.

11 tankar om “Road trip 2016

 1. Hej!

  jag rekommenderar Mariestads trakten och Torsö. I Mariestad har du ett jättemysigt STF vandrarhem. Och vill du inte bo på vandrahem kan du tälta på Torsö eller på Brommö, två öar i Mariestads skärgård. Torsö går det bro till men Brommö får man åka färja till ( tar max 5 min). Paradiset enligt mig.

  • Hej hej. Tack för superbra tips! Har aldrig ens tänkt på Mariestad, än mindre visste jag att det var skärgård där. Du ser, verkligen dags för mig att upptäcka Sverige. Jag ska helt klart spana in dina tips, lät hur mysigt som helst!

 2. Jag roadtrippade också neröver för typ hundra år sedan, fast åkte ner genom Norge (en söndag, så det blev mest bara körning den dagen, allt var ju stängt). Men, iallafall, utöver att bo hos vänner (och i bilen) så sov jag på det här mysiga vandrarhemmet https://www.svenskaturistforeningen.se/anlaggningar/stf-bratadalsvartra-vandrarhem/

  Bli inte avskräckt över närheten till Ullared, det var bara lugn och ro och harmoniskt på den här platsen 🙂

  Själv kanske det blir en Lofoten-roadtrip i sommar.

  • Åh, vad spännande med Lofoten!! Dit vill jag också. Tack för tipset om det mysiga stället, det ska jag spana in. Norge hade varit ett bra alternativ om jag inte ska köra via Dalarna, vem vet, jag kan ju ångra mig 🙂

 3. Du är väldans välkommen söderöver Katrin, du om någon lär hitta alla smultronställen som vi andra missar. Det där med Norge skulle säkert också passa dig men du kan väl åka där norröver bara att gira västerut när det passar! Mer sol till folket!

 4. Göta Kanal har ju som sagt många pärlor. Många mysiga fik i närheten av mig, och i Borensberg finns även Göta Hotell som tidigare var med i White guide och nu nyöppnar med ny ägare. Annars skärgården häromkring och lite kajakande kanske? Finns superfina ställen och bra uthyrare!

 5. Ping: Nu är det snart dags – Road trip 2016 | Katrins Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s