Närvaro i vardagen.

Ofta när jag är ute i naturen känner jag en total närvaro och kopplar helt bort omvärlden. Den känslan infinner sig inte lika ofta i andra vardagliga situationer, oavsett om det är hemma eller på jobbet. Även om jag är bra på att vara närvarande så dyker det ofta upp ett sidobrus i form av mobiltelefon eller uppgifter som behöver lösas på en gång. Jag tror inte att jag är ensam om att känna så, det har blivit en del av vardagen för många av oss.

Jag är för att kopplas bort sidobruset då och då. Jag tror att det är både nyttigt och livsviktigt att ibland få vara oanträffbar. Lika viktigt tycker jag att det är att försöka vara totalt närvarande i vissa situationer. Givetvis är det upp till var och en att anpassa detta till vad som passar en själv.

image

Idag har jag varit på utveckling/inspirationsdag med jobbet och efter den reflekterade jag på det här med närvaro.

På morgonen var det några lösa trådar att rodda i och det gjorde att mitt fokus var någon annanstans. Jag kände direkt att jag inte hängde med på föreläsningarna och det berodde inte på föreläsarna. Gång på gång fick jag göra en medveten ansträngning för att hitta tillbaka till att lyssna på föreläsaren. Otroligt frustrerande att inte kunna känna sig närvarande och jag kände att det här var inte hur jag ville tillbringa en utvecklingsdag fylld med grym kunskap.

image

Så, jag skiftade fokus vid kafferasten genom att fixa undan lösa trådar och därefter bestämma mig för att det vanliga jobbet helt enkelt fick vänta. Min chef valde att skicka mig på den här dagen och då är tanken att jag ska vara där, både mentalt och fysiskt.

Genom att göra ett medvetet val så kände jag att jag tog kontroll över situationen och fick det fokus som jag ville ha. Resten av utvecklingsdagen var jag totalt närvarande och ägnade knappt en tanke på världen utanför. När jag lämnade konferenslokalen kände jag mig upprymd på ett sätt som jag oftast gör i naturen. Jag hade fått med mig en himla massa energi och kunskap, precis vad jag hade önskat. Tänk vad lite medvetna val och total närvaro kan göra!

image

Annonser

2 tankar om “Närvaro i vardagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s