Snöskopremiär vid Forsaleden.

Det kan knappast undgått någon som läser min blogg att jag är löjligt förtjust i mitt vackra Jämtland. Det finns så himla många guldkorn som är väl värda att besöka och ett av dessa är Forsaleden. Att få chans att dela med sig av guldkornen är alltid skoj och jag tackar sällan nej till äventyrssällskap. Därför var det roligt att Sara tackade ja till mitt förslag om att kombinera hennes premiär till Forsaleden med min snöskopremiär.

I Östersund försvinner snön fortare än jag önskar men precis som tidigare år vill jag inte riktigt inse att vintern lider mot sitt slut. Så igår när jag körde till Pilgrimstad för att möta Sara slogs jag av tanken, tänk om det inte fanns någon snö vid Forsaleden? Jag skulle få testa snöskor och för det behövs just snö!

Min oro var delvis befogad eftersom det fanns rätt lite snö i skogarna mot Forsaleden. Däremot fanns det massor av snö på den skogsbilsväg som jag brukar köra fram till ledens början. Lite överraskande att få ställa bilen längre bort än vanligt men det gav oss också chansen att få se nya skogsmarker när vi började följa ån längre upp än vanligt. Spännande och plötsligt fick jag annan förståelse för hur vägarna och åns kringelekrokar hänger ihop.

image

Jag har aldrig gått med snöskor och gårdagens tur fick mig att skratta många gånger. Ut i okänd terräng utan stigar och lös, blöt vårsnö gjorde att jag tappade balansen rätt ofta när jag missade att det fanns ett stort hål under snö. Fler än en gång trillade jag ner i snön och skrattet var oundvikligt. Att knata i med snöskor var riktigt roligt och jag hoppas få testa det fler gånger, gärna i snö som inte är slush.

Forsaleden då? Som alltid så är Forsaleden ett härligt ställe att besöka, det verkar inte spela någon roll vilken årstid det är. Det strömmande vattnet är rogivande och stigarna många att upptäcka. Nu på vårkanten var det spännande att hitta rätt stig mellan vattendragen för att inte plumsa i vattnet som porlar under snön och isen. På flera ställen delar sig Forsaån och vid ett av dessa ställen valde vi att äta vår matsäck. Sällan smakar mat så bra som utomhus. Och så här berättar Sara om Forsaleden och en annan årstid ser det ut så här och så här vid Forsaleden.

image

Klart bra start på dagen och jag blev påmind om hur mycket jag gillar Forsaleden. Med tanke på att det bara är 4 mil från Östersund så vill jag bli bättre på att åka dit, det är ett perfekt eftermiddagsäventyr. 

Annonser

2 tankar om “Snöskopremiär vid Forsaleden.

  1. Vad roligt att få sällskap via bloggen, jag älskar när bloggen ”overlappar” med mitt vanliga liv. Hittills har jag haft turen att träffa både Märta från Trailflirt och Löpar-Linda via bloggen och det har varit superkul!

    Spännande med snöskor också. Det är jag väldigt sugen på att testa men det lär dröja innan jag får en chans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s