Snart är det dags!

Ibland känns det som att mitt år räknas som före och efter ”Pure Freeride Camp Abisko”, den veckan är en av årets absoluta höjdpunkter. Snart är det dags igen och om mindre än en månad tar jag tåget upp till fjällen i norr för att ännu en gång vara funktionär på ett av Sveriges främsta topptursevent. I år kommer jag att vara där en vecka och det är en vecka som jag ser fram emot.

Det finns platser som tar en speciell plats i mitt friluftshjärta och Abisko är en sån plats. Första gången som jag tog tåget dit hade jag ingen aning om vad som väntade och hur starkt Abiskofjällen skulle påverka mig. Jag åkte med nattåget och på morgonkvisten hade tåget närmat sig Kiruna och strax därefter Abisko. Från Kiruna till Abisko stod jag som klistrad vid fönstret och fascinerades av det vackra landskapet som tornade upp sig. Fjäll, fjäll och åter fjäll. Himlen på jorden!

Jag klev av på den lilla tågstationen vid Abisko Turiststation och kände mig på en gång att här skulle jag trivas. Det är svårt att beskriva känslan som jag kände då och som jag känner hela tiden när jag är i Abisko men jag försöker. Det är en känsla av att vara hemma och att vara fullkomligt omfamnad av naturen. Det är som att en är inbäddad av storslagna fjäll och den känsla är på riktigt helgrym. Få ställen som jag har besökt har gett mig den känslan och snart får jag uppleva den igen! Som jag längtar upp till Abisko!

20150420_130134

20150418_115713

Mobil juli2014 584

20150416_111954

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s