Glädje, en livsviktig känsla.

image

Glädje kan vara väldigt mycket och bero på många olika saker. Glädje är både personligt och gemensamt. En känsla som är stor samtidigt som den inrymmer pyttesmå glädjeämnen i vardagen.

Just nu finner jag glädje i vintern, utomhusaktiviteter, min inre trygghet, naturen och kloka samtal med olika personer. Glädje som ger energi och kraft att hantera mindre glädjefylld delar av mitt liv. För så är det, livet består inte bara av underbara upplevelser utan också av en del utmaningar som berör på sätt som inte alla får ta del av.

För mig är glädje livsviktig och jag vill att den ska få ett stort utrymme i mitt liv. En ständigt närvarande känsla som ibland får mer eller mindre plats beroende på vad som händer. Men, det är bara jag som ansvarar för glädjen i mitt liv och det är, precis som mycket annat, en fråga om inställning.

Lika viktig som jag tycker att min personliga glädje är, lika viktig tycker jag att det är att ha förmågan att känna glädje för andra människor. Att glädjas för deras liv, lycka, framgång och upplevelser. Jag tycker att det är betydelsefullt att uppmärksamma andra när bra saker händer i deras liv, oavsett relation. Väl värt att tänka på!

Det behövs så lite för att glädja andra. Idag dök det upp ett knöligt kuvert till mig. Eftersom jag inte beställt något blev jag fundersam på vad det var. När jag öppnade det spred sig ett leende på mina läppar och jag blev glad långt in i själen. I kuvertet låg en strut Årechoklad och en kort, fin hälsning från en omtänksam person. En gest som betydde otroligt mycket för mig och som gick rakt in i hjärtat.

Var hittar du din glädje? Och vad var det senaste du gjorde för att glädja någon annan? Berätta!

Annonser

2 tankar om “Glädje, en livsviktig känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s