En rastlös helg.

image

Det finns i stort sett bara fördelar med att vara en person som är hyfsat aktiv, allmänt påhittig och äventyrssugen. Jag har sällan tråkigt och det finns alltid nya ställen av upptäcka och saker att uppleva. Hur bra som helst!

Den här helgen har jag upptäckt en nackdel med att vara en aktiv friluftsperson. Att jag har ingen som helst aning om vad man hittar på när man inte kan vara aktiv. Speciellt inte när man även har sällskap av en miniäventyrare som inte heller kunde vara aktiv. Kombon dunderförkylning och skada gjorde att helgens fjällplaner försvann i ett nafs och kvar stod vi, två fjällsugna äventyrare. Vad hittar man på när kroppen vägrar samarbeta vid minsta lilla fysiska aktivitet? Ja, det har jag funderat på hela helgen och jag har insett att Östersunds utbud av icke-aktiva happenings är väldigt få.

Jag fick trösta mig med det kloka som miniäventyraren sa till mig när jag började bli rastlös: ”ibland måste man ha tråkigt för att uppskatta allt det roliga”. Exakt så är det!

Berätta gärna vad ni hittar på när ni inte kan vara ert vanliga aktiva jag.

Annonser

10 tankar om “En rastlös helg.

 1. Vet inte om min kommentar kom fram…? Provar utan att ange webadressen…

  Såå trist när sjukdom hindrar en från att vara aktiv. Jag är nog ganska aktiv i bemärkelsen att jag allting har saker på gång. Är kanske inte så ”friluftsig”, men vi brukar träna hemma på kvällarna. Nu har det inte gått den senaste veckan eftersom vi är lite halvtomhalvt magsjuka… Då har det blivit städning av lådor och pärmar istället 😉

  • Den här kommentaren kom fram…Skoj att du hittat hit, välkommen!
   Oavsett aktivitet så är det som du skriver, sååå tråkigt att inte kunna vara aktiv. Hoppas ni kryat på er nu!

 2. Jag brukar sätta igång mentala projekt (om jag har orkar och inte är helt däckad alltså), typ som att planera resor, kolla upp inredningsgrejer som vi kanske funderat på, sorterar i bildarkivet och sånt.

  Sen är ju en annan skitbra grej att passa på att lära sig nåt. Finns så många bra Ted Talks, onlinekurser och sånt som jag brukar förkovra mig i.

  När jag bara vill chilla så sträck-kollar jag nån bra serie, typ The Affair, Mad Men eller Girls tex 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s