Kompassriktning för 2016

Passande nog hade den amerikanska jultomten läst min önskelista och dök upp med en grym kompass.

image

Precis som att det är viktigt, att med kompassens hjälp, att ta ut rätt riktning på vandring i naturen så tror jag att det är viktigt att fundera över vilken riktning ens liv ska följa. Med ett nytt år passar det bra att välja vad som är viktigast och vilka vägar som känns rätt. Att hitta rätt riktning kan vara utmanande och spännande men så värt det!

Likt Sara väljer jag ord istället för konkreta mål när jag funderar på hur jag vill forma mitt 2016. Ord som jag valt med omsorg och som jag vill ska genomsyra allt det som jag tar mig an under året som kommer. Enkla ord som samtidigt är mångfacetterade. Inspiration, styrka och glädje är orden som jag vill ska prägla 2016.

Inspiration är otroligt viktigt för mig och genom åren har det blivit mer betydelsefullt så det känns passande att välja det. Jag drivs av inspirerande aktiviteter, oavsett om det är privat eller jobbmässigt. Under 2016 hoppas jag på äventyr som ger mig grym inspiration och redan i januari drar jag iväg på det första, skidresan i Alperna.

Under 2016 kommer jag att aktivt välja att umgås med personer som inspirerar mig, antingen genom deras vägval eller genom att uppmuntra mig i mina. Personer som utmanar mig till att vara mitt bästa jag. Jag vill att kreativa samtal om drömmar, visioner och livet ska få ett större utrymme i min tillvaro och jag kommer att se till att skapa möjligheter till detta. Självklart ser jag gärna att dessa möten är utomhus för ytterligare inspiration.

image

Styrka gäller både mentalt och fysiskt. Vad det gäller mentala biten känner jag att jag nått väldigt långt och jag har en stark grundtrygghet som gör att jag står stadigt även om tillvaron ibland gungar. Eftersom jag tycker att jag har en rätt grym mental styrka så vill jag matcha den med fysiska styrka. Jag har inga prestationskrav eller tävlingsmål men däremot vill jag känna att jag är stark nog att ta mig an branta toppar, långa vandringar eller kruxig klättring. Året kommer förhoppningsvis innehåll en mängd olika äventyr och då vill jag vara optimalt förberedd för dessa. Förutom friluftsaktivter kommer året säkert innehålla jobbmässiga utmaningar eller förändringar och när det dyker upp sådana kommer jag att möta dem med trygghet och styrka.

Glädje kan tyckas vara en självklarhet och det är det. Jag tror dock att ibland glöms glädjen bort och därför väljer jag det som ett av mina ord under 2016. Återigen kommer jag göra aktiva val för att uppnå det jag vill med det här ordet. Nyckeln till detta är att omge mig med personer med positiv energi och som tillsammans med mig vill känna glädje. Kloka val för mitt boende ingår också i det här ordet eftersom ett boende innefattar så mycket mer än ett fysiskt utrymme. Det ska även inrymma glädje och inspiration. Exakt hur dessa val ser ut får tiden utvisa och jag ser med spänning fram emot en boendeförändring.

Jag ser fram emot 2016 och känner mig tillfreds med den kompassriktning som jag valt. Orden som får präglar 2016 kommer självklart att märkas även i mina friluftsäventyr och tids nog dyker det ett upplägg om vilka äventyr eller platser jag önskar uppleva under året som kommer.

image

Annonser

8 tankar om “Kompassriktning för 2016

  1. Underbart, underbart inlägg och jag tror du lägger upp vägen till ett riktigt bra år med de tre enkla orden! Jag hopps att vi får en chans att träffas i år och prata om drömmar, visioner och skog & fjäll 🙂

  2. Härliga ledord! Den där glädjen är viktig tror jag, för att kunna åstadkomma resten. Eller ja, egentligen kompletterar de ju varandra himla bra. Stark, glad, inspirerad. Härlig målsättning!

  3. Ping: Upplevelser de luxe 2016 | Katrins Äventyr

  4. Ping: Glädje, styrka och inspiration. | Katrins Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s