Långfärdsskridskor på Locknesjön.

Gång efter annan påminns jag om vilka härliga lekplatser som jag har i min närhet. Möjligheterna till ett aktivt och varierande friluftsliv är verkligen oändliga. För några dagar har jag bytt fjällstugan mot stadslägenheten men det har inte på något vis inneburit ett mindre utbud av roliga äventyr.

Precis som ifjol har bristen på snö gjort att skridskoisarna är många. Bara några mil från Östersund finns det flera åkbara sjöar att välja på. Idag föll valet på Locknesjö som bjöd på decimetertjock solid is att skrinna fram på. Bitvis var isen lika spegelblank som ett nybonat salsgolv, bästa sortens is att åka på. Det märktes att det var ett år sedan jag senast nyttjade skrillorna, fler än en gång tappade jag balansen och ramlade likt Bambi på hal is. Frustrerande men inget som inte lite isträning kan råda bot på.

Solen lyste starkt på den klarblå himlen och strålarna reflekterades på isen. Från början av turen var det en knapp märkbar motvind. På tillbakavägen kände jag att vinden var starkare än jag trodde, på ett skridskoskär kunde jag glida väldigt länge eftersom vinden hjälpte till. Häftigt att det krävs så pass lite vind i ryggen för att det ska bli en stor skillnad.

Långfärdsskridskor ger en otrolig frihetskänsla och är ett enkelt sätt att komma nära naturen. Isarna är väldigt levande och mäktiga. Då och då sjöng isen idag, ett vackert och klart ljud som är svårt att återberätta, det måste upplevas. Lika svårt är det att beskriva känslan av att åka på en genomskinlig is likt den idag. Att genom isen se sjöbotten som är fylld med stenar, grenar och rötter är fascinerande och läskigt på samma gång. Helt galet att man kan åka på en is som man kan se igenom!

Vackra Jämtland, hur glad jag är att jag får bo här och får njuta av sådana här dagar!

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

Annonser

16 tankar om “Långfärdsskridskor på Locknesjön.

  1. Jag tror att det här är vintern jag testar långfärdsskridskor för första gången…vet inte varför det inte blivit av förr, men jag har en känsla av att det verkligen är min grej! Om jag bara lyckas lära mig… 🙂
    Härliga bilder, ser ut som en fantastisk dag!

  2. Ser underbart ut! Det verkar som om det inte blir någon is i Stockholm innan jag åker igen men jag har maxat möjligheterna till att få lite åkning i alla fall genom att boka in en helg i Stockholm i slutet på januari också. Det finns visserligen en konstgjord bana för långfärdsskridskor här men det är ju inte samma sak.

  3. Som jag håller med! Älskar också mitt Jämtland! Som turen på skridskor runt Frösön i januari. Det var nog den bästa träningsupplevelsen på hela det här året, så någon fördel med snöbristen finns det ju. Även om jag är väldigt glad för snön dom ändå finns här i stugan i Offerdal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s