Så mycket mer än traditioner och förväntningar.

I ett par timmar har jag funderat på dagens inlägg och försökt få ihop några rader. Skrivandet har gått trögt trots att det finns saker jag vill skriva om. Jag vill skriva några tankar kring julen även om den strax är slut för det här året.

image

Julen är ett sånt starkt laddat ämne, nästan alla har känslor kring den. Jag tror att det är viktigt att göra den till det man själv vill och inte falla in en massa traditioner för att man tror att det förväntas det utav en. Att fundera lite extra kring förväntningarna som funnits den här julen, är det ens egna eller är det någon annans?  Julen handlar om så mycket mer än så och precis som så mycket annat så skapar vi vår egen tillvaro och vi väljer även hur vi förhåller oss till det. Väl värt att tänka på! 

image

image

På julafton tände jag brasan utomhus för att värma glöggen över öppen eld och bjuda ut gänget på glöggmys. Enkelt och värt varenda sekund, den stunden gör jag gärna om igen nästa jul.

Annonser

2 tankar om “Så mycket mer än traditioner och förväntningar.

  1. Ja, det kan bli rätt så komplicerat med julen. Det är ju svårt att helt ignorera andras förväntningar, men som du säger, det är bra att ha koll på vad av allt som man själv vill och inte vill. Jag funderar en del på det när det gäller allt flängande. Börjar tröttna på att aldrig få vara på samma plats några dagar över jul, samtidigt är det svårt att strunta i att åka till alla. Svår nöt att knäcka för min del!
    Hoppas din jul var riktigt bra hursomhelst!

    • Självklart kan man inte helt ignorerar andras förväntningar men ibland glömmer man nog att det kan finnas alternativ. Som att tex strunta i klappar eller kanske ses för lilljul för att slippa allt flängande. Gillade skarpt ditt lilljul-inlägg och det konceptet tror jag på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s