Klappar under granen.

En av mina goda vänner frågade mig idag vad jag önskat mig i julklapp. Det enkla svaret blev att jag inte önskat mig något, främst för att jag känner att jag har det jag behöver men även för att jag firar jul med så få personer att julklappsönskningarna blir få. Ett medvetet val som känns mer än okej.

Om jag nu skulle göra en lista med julklappsönskningar skulle den kanske se ut så här: 

Böcker, alltså riktiga böcker med hårda bokomslag. Gärna böcker som innehåller fina bilder och härlig inspiration. Böcker som jag kan bläddra i eller läsa om och om igen. Till exempel ”Till fjällets ände” av Niklas Blom, en bok om en hundspannstur mellan Åre och Treriksröset. En bok som nog innehåller vackra bilder och kloka tankar.

Upplevelser är det bästa att ge och något som jag också uppskattar att få. Det kan vara allt från en utflykt i närområdet till en längre strapats på okänd mark. Eftersom jag gärna vill utveckla min offpist-åkning hade den här dagen eller den här helgen i Åre passat bra. Så bra att den ena eller den andra nog blir en julklapp till mig själv.

I min friluftsgarderob finns det mesta i klädväg och utrustningsväg. Det som saknas är en bra kompass, tranciver och sond. Viktiga säkerhetsprykar som jag borde prioritera att köpa eller önska mig i julklapp. På butiken Fjellpuls finns det ett bra deal på lavinpaket som skulle passa mig bra. Men en transiver är extremt dyr så den skulle jag aldrig önska mig i julklapp för jag tycker det är orimligt mycket pengar att lägga på en julklapp.

Berätta gärna hur dina önskningar kring julen ser ut!

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s