Det stora julbaket.

Av olika anledningar väljer jag oftast bort att skriva om mat eller bakning i min blogg, förutom om det är friluftsrelaterat eller om det är något som betyder extra mycket för mig. I en av dessa kategorier passade lördagens mjukbrödsbakning in, bakning av tradition och som betyder mycket för mig. Vissa kallar det tunnbröd, vissa kallar det stut och i vår familj kallas det rätt och slätt för mjukbröd. Även det enligt tradition och något som jag inte ändrar på. Så här såg det ut i den lilla bagarstugan i Offerdal i lördags.

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

Andra år brukar det stora julbaket vara från arla morgonstund till sen eftermiddag. I år ändrades konceptet, vi började senare och slutade tidigare, allt annat än traditionsenligt. Men vet ni vad, det funkade det också. Oavsett om man bakar på 12 liter eller 6 liter, oavsett om man gör alla julkakor och julgodisar eller en sort och oavsett om man följer traditioner eller väljer bort några påtvingade måsten så blir det jul i alla fall. Det lovar jag!

6 tankar om “Det stora julbaket.

  1. Så himla mysigt det ser ut!

    Tack förresten för att du uppmärksammade bildknaset hos mig. Har inte sett det själv, det ser ok ut i WP och Feedly, men ser ju helgalet ut i vanlig webbläsare! Måste utredas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s