Tredje adventsäventyret.

Så var den då här, den tredje söndagen i advent och med det även ett efterlängtat äventyr i min adventsutmaning. Tidigare i veckan bestämdes det att söndagen skulle bjuda på en vertikal upplevelse i form av isklättring i Rise, Offerdal. Ett bra beslut!

Rise ligger cirka 4 mil från Östersund och strax nedanför Risberget kan man parkera bilen för att knata upp till isen. En lagom anmarsch genom skogsbranterna gör att pulsen höjs rejält innan man är framme vid bergets fot. Förutom en rolig is att klättra på så finns där även en storslagen utsikt. På håll syns både Frösön och delar av Jämtlands fjällkedja. Ett perfekt ställe att fira tredje advent på.

Isklättring är vansinnigt roligt, fysiskt krävande och optimal närvaro. Fokus på var isyxorna ska få bäst fäste och var jag ska sparka fast stegjärnen. Bitvis spräckte isyxan loss bitar av is som landade i mitt ansikte eller på marken nedanför. Vattnet från berget hade ännu inte frusit helt vilket gjorde att det droppade vatten på mig. På vissa ställen var det dubbelis med ett lager rinnande vatten mellan. Porlande vatten blandades med ljud från isyxans hugg i isen. Lugn och kraft i en skön blandning.

Givetvis blev det även adventsfika mellan turerna på berget. Glögg i termosen, clementiner och skinkstut, juligt som sig bör med mindre än två veckor kvar till julafton och helt i stil med adventsutmaningen.

När jag landade hemma igen var jag skönt trött i kroppen och härligt lugn i själen. Energipåfyllnad görs bäst ute i naturen och idag laddade jag rejält med energi, på alla sätt och vis. En bra söndag!

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

20151213_134710 (1)

 

SONY DSC

4 tankar om “Tredje adventsäventyret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s