Vinterns första pistdag.

Även utan väckarklocka vaknade jag tidigt imorse. Det var som att kroppen visste att det var roliga aktiviteter på gång. I skenet av stearinljus bjöds det på helgfrukost i fjällstugan och sedan fixades matsäck för en dag i skidbacken.

Strax efter 09.00 klickade jag i pjäxorna i skidorna för att därefter ta liften upp till toppen av backen. Efter en lifttur på några minuter väntade säsongens premiäråk. Alltid extremt härligt och ovant att lägga dom första svängarna i backen. Benen fick genast bekänna färg, mjölksyran kickade in långt innan backen tog slut. Känslan av frihet dök också upp. Att känna snö under skidorna och fartvinden i ansiktet är en enorm frihetskänsla. Oavsett var på berget det är.

Ett åk blev flera och ju fler åk, ju säkrare kände jag mig på skidorna. Pisterna var förvånansvärt bra för att vara tidigt på säsongen. Inte heller var det någon liftkö och folktomma backar gjorde att det blev en maxad skiddag. Precis som jag vill ha det.

För några veckor sedan premiäråkte jag med turskidorna. Nu är utförsåkningssäsongen äntligen igång, den har jag också längtat efter. Jag ser verkligen fram emot skidsäsongen 15/16. Skidaktivitet kommer variera utefter humör och möjligheter. Ett som är säkert är att det känns som jag kommer ha mer skiddagar än någonsin. Det är en bra känsla!

image

image

image

image

8 tankar om “Vinterns första pistdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s