Första advent och Adventsutmaningen.

Innan helgen uppmanade jag till en lättsam utmaning inför stundande adventssöndagar. Min tanke med utmaningen var inte att skapa prestationsstress utan istället uppmuntra till att dra ner tempot inför julhögtiden. Jag tänkte också att var och en fick tolka äventyrsdelen på sitt vis, det blir liksom roligare på det viset. Som utlovat kommer länkar till några andra personer som nappade på utmaningen. Ida visar upp ett regnigt Göteborg och Kari har hittat sitt äventyr i en park i Bryssel. Samma utmaning med olika tolkningar och förhoppningsvis med en skön adventskänsla. Om det dyker upp fler inlägg med adventsutmaningen så länkar jag såklart dit också.

Mitt eget adventsäventyr blev att kliva upp tidigt för att drar till stallet. Där möttes jag av igensnöad väg, min ridkompis och två snöblöta hästar. Redan när vi ledde in hästarna från hagen kändes det att det skulle bli en fartfylld tur, Ofeig formligen studsade in till stallet.

Att få rida i ett vackert vinterlandskap är verkligen lycka på hög nivå. På vissa delar av ridturen piskade vinden oss i ansiktet och vissa stunder var det vindstilla där vi red medan vinden rev högt upp i träden. Hästarna var pigga och galopperna så där mjuka som dom är när marken är täckt med ett lätt snölager. Leendet kom automatisk och lugnet  var ständigt närvarande. Frösön lika vackert som vanligt, Storsjön lika mäktig som vanligt och fjällen var gömda bland låga moln. Rida är lycka och närvaro, det går inte att fundera på en massa annat när sitter i sadeln på en pigg häst. Det är bara att njuta och känna sig levande.

Efter ridturen skildes vi åt. Hästarna fick mumsa hö i hagen och jag begav mig ner till Bynäset vid Storsjöns strand. Där fortsatte mitt adventsäventyr med promenad längs vattnet och paus vid ett vindskydd. Bara jag och naturen, precis som jag hade tänkt. Glögg i kåsa och mjukstut med skinka blev gott adventsfika. Min första advent började på ett bra och rofyllt sätt med ridtur och strandfika. Morgonens start präglade resten av dagen, adventsmyset är här och det var precis det som jag ville uppnå med adventsutmaningen.

2ec43d0c-c344-4128-a3c3-076fc85e4b10

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

Annonser

4 tankar om “Första advent och Adventsutmaningen.

  1. SÅ himla bra utmaning! Jag hakar på på söndag, idag var vi och hälsade på bebis i Västerås, så det blev inte mycket kvar av dagen för spontana äventyr.

    En hästsöndag alltså…i snö! Finns fasen inget bättre 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s