Thanksgiving 2015

För en herrans massa år sedan åkte jag över till USA för att jobba som Au-pair. Veckan innan Thanksgiving anlände jag till en familj i Washington DC. Min första amerikanska högtid blev alltså Thanksgiving och minnena från den dagen är fortfarande tydliga. Under alla år som jag bodde i USA var Thanksgiving min absoluta favorithögtid och jag saknar att fira den här i Sverige. Självklart är jag med på att mycket av firandet i USA är rätt kommersiellt men när jag firat Thanksgiving over there har det varit en högtid fylld av värme, glädje och tacksamhet tillsammans med vänner och släkt. Helt klart en högtid med rum för eftertanke och reflektion.

Idag är det Thanksgiving i USA, jag önskar att jag var där och firade tillsammans med syrran och vännerna. Trots att jag inte är där så finns högtiden i mitt sinne och jag passar på att fundera på vad jag är tacksam över. So here goes….

Jag är tacksam för att jag bor i Sverige med den frihet som vi har, jag är tacksam för att jag har möjlighet att leva ett aktivt liv fyllt med mängder av roliga äventyr, jag är tacksam för det stöd och den kärlek som jag har från familj och nära vänner, jag är tacksam för mina grymma syskonbarn, jag är tacksam för att jag har både stadsboende och fjällboende som jag trivs med och jag är tacksam för att jag har ett meningsfyllt arbete som utmanar mig varje dag.

Givetvis finns det fler saker som jag är tacksam över men jag är mer nyfiken på att läsa om vad ni är tacksam för. Skriv i kommentarsfältet eller gör ett eget inlägg som ni länkar. Jag ser fram emot att läsa om er tacksamhet!

SONY DSC

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s