Kvalitativt söndagshäng!

Med risk för att jag skriver som häxan surtant så spinner jag vidare på mitt inlägg från i torsdags och skriver att helger ofta innebär skyhöga förväntningar. Det är då allt ska hända, det sociala med både familj och vänner, aktivitetsmässigt bör man hinna med en eller ett par toppturer eller andra utflykter. Utöver det ska hemmet fixas, baka till jobbfikat och gärna hinna med lite egentid. Allt ska självklart vara av högsta klass och det skapar, tyvärr, orimligt höga förväntningar. Personligen är jag lite matt på all den hets som kretsar kring helger och dess innehåll. Mina bästa helger blir oftast helgerna där jag inte har några som helst förväntningar. Helger där jag tar dagarna som dom kommer.

SONY DSC

Idag var en sån dag, enda planen var att köra upp till Åre men vad som skulle hända där visste jag inte när jag satte mig i bilen. I min väska fanns kläder för det mesta, både friluftskläder och träningskläder men även jobbkläder ifall jag fick för mig att sova över. Det är alltid bra att vara förberedd även när dagen är oplanerad.

SONY DSC

Dagen blev så där skön som söndagar ska vara. Idag gjorde söndagen rätt för sitt namn, vilodagen. Det var exakt så det var och exakt det som behövdes. En vilodag fylld med schysst lunch på byn följt av en eftermiddag uppkrupen i soffan med en kopp te och pyssel vid köksbordet. Mer än så behövs inte för att jag ska vara nöjd. Varje dag eller varje helg behöver inte innehålla storslagna vidder eller äventyr utan ibland är det kvalitativa hemmadagar det som behövs.

SONY DSC

Även om jag inte var hemma i Östersund så hade jag en hemmadag. Åre är som ett andra hem för mig (fast jag har rätt många andra hem också). Så fort jag rullar in i byn känner jag mig som hemma, här trivs jag och här känner jag mig tillfreds. Från balkongen spanar jag alltid upp mot Renfjället, bland det första fjäll som jag stiftade bekantskap med i Åredalen. Åre betyder mycket för mig, av flera olika anledningar, här finns både människor och natur som ligger mig varmt om hjärtat.

När jag rullade tillbaka mot Östersund tänkte jag, återigen, vilken tur jag har som har fjällvärlden runt hörnet. Oavsett om det är Härjedalsfjällen eller Åredalsfjällen. Jag tänkte också på hur lyckligt lottad jag är som har tillgång till fler hem än ett. Det är jag tacksam för!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s