Vardagar är också dagar.

SONY DSC

Gång efter annan hör jag frasen ”åh, äntligen onsdag (eller annan valfri vardag), då är det snart helg”. Varje gång förundras jag över det som sägs och funderar om det verkligen är tänkt att helgen ska vara huvudnumret i ens tillvaro. Att helgen är den tid som man ser fram emot, lever för och lever upp under. Att tiden mellan helgerna är en trist och lång mellanakt som man bara ska ta sig igenom för att nå den eftertraktade helgen igen.

Jag tror att livet ska levas fullt ut, oavsett om det är vardag eller helg och oavsett om jag jobbar eller är ledig. Att låta varje dag, även vardagar, vara dagar fyllda med sådant som tillför glädje och energi till livet.

Givetvis kommer inte exakt varje dag var världsbäst men strävan borde vara att göra det bästa av varje dag, hur jag än tillbringar dagen. Att försöka leva livet fullt ut behöver inte innebär att slå knut på sig själv för att hinna med så mycket som möjligt. Jag tror snarare att det handlar om att vara närvarande i det som man väljer att göra, oavsett vad det är.

Den här veckan har mina dagarna varit minst lika värdefulla och fyllda med glädje som den senaste helgen. Hur har just din vecka varit?

Annonser

4 tankar om “Vardagar är också dagar.

  1. Ping: Den stora fredagspeppen – Träningsblogga

  2. Ping: Kvalitativt söndagshäng! | Katrins Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s