Skidsäsongen är nära.

Med stormsteg närmar sig skidsäsongen. Enligt Skistar-appen gjorde jag fjolårets premiäråk i slalombacken den 22 november. Snart ett år sedan och jag hoppas såklart att årets premiär blir tidigare än så, ifjol öppnade Vemdalsbackarna redan den 13 november. Hur gärna jag än hoppas att det blir en tidig säsong så tror jag att jag får vänta minst en månad på att åka slalom.

Mitt stora dilemma inför vintersäsongen är vad jag ska satsa på, jag vill så mycket men behöver prioritera i i mina. Skidor har jag, så det räcker och blir över. Likväl kunde jag idag inte låta bli att spana på nya skidor, eller nya och nya. Hyrskidan i Undersåker har begett sig till Östersund i helgen och har stor utförsäljning av fjolårets hyrskidor. Riktigt bra priser på riktigt bra skidor. Jag kunde inte låta bli att gå dit för att spana på skidorna. Jag hittade både pistskidor och topptursskidor som skulle sitta fint. Länge och väl resonerade jag med försäljaren om vilka pistskidor som skulle passa mig och till sist hade jag två att välja mellan. Längre än så kom jag inte, jag kunde inte välja mellan skidorna och jag kunde inte heller bestämma mig om det var pistskidor som jag ska prioritera. Så jag gick hem utan skidor eftersom ett skidköp inte bör göras spontant och dessutom är jag otroligt sugen på en skidresa…..IMG_1918

Allt det här är verkligen ett lyxdilemma och ett rätt så angenämt sådant. Hur gör ni andra skidåkare, nya skidor varje säsong eller vänta tills skidorna är sönderåkta? Och har ni några tips på riktigt grymma skidor?

Annonser

4 tankar om “Skidsäsongen är nära.

 1. Vet du, jag är en ”dålig” skidåkare – jag hyr alltid alpina skidor…Kanske får tumma på åkupplevelsen, men det är så pass få dagar per år jag åker så det känns mest prisvärt. Däremot har jag investerat i längdskidor och funderar på turskidor också. Vid väder går ju de att använda här hemmavid också.

  Men ett tips är att kolla med Sara (Rönne) eller Uppohoppa-Sofia, tror de har lite guider eller kan svara på frågor kring skidval!

  • Fast man behöver väl inte vara en dålig åkare för att man hyr skidor, och tvärtom. Jag tror det kan vara fördel att hyra oxå föfär då kan man testa skarpare skidor eftersom.
   Tycker verkligen du ska satsa på turskidor, så värt det!
   Tack för tipsen, ska spana in Sara och Sofias bloggar för mer skidtips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s