Lite USA-tips

Igår delade Sara/Träningsglädje, med sig av tips på bra restauranger som hon besökt over there och samtidigt uppmanade Sara till att dela med sig av egna tips. Så här kommer mina bästa tips på restauranger i Washington DC och Philadelphia. Jag kan inte sticka under stol med att jag älskar att gå på restaurang när jag hälsar på min syster och vänner i Philadelphia och Washington DC. Utbudet är enormt, både vad det gäller prisklass och typ av meny, det finns något för alla.Lost

Mitt absoluta favoritställe är ett enkelt hak som heter ”Lost Dog Cafe”. Det ligger strax utanför Washington DC och du måste ha bil för att ta dig hit. Meny består främst av olika smörgåsar och pizzor men jag brukar alltid välja en smörgås, vilket i sig är en utmaning eftersom det finns ett 50-tal att välja på. Som förrätt rekommenderar jag ”Green Dog Dip”, en varm röra av kronärtskocka och spenat som serveras med tortillachips. Hur gott som helst. ”Lost Dog Cafe” är ett ställe som är förknippat med mängder av minnen, här hängde jag ofta under min studietid och haft många roliga stunder. En av mina vänner från studietiden möter gärna upp mig för middag där när jag är i DC, trots att hon bor över en timme bort. Just för att det här stället är så speciellt för oss. När jag sist var i USA fanns det bara en ”Lost Dog Cafe” och det bidrog till att stället är så bra, det tillhör inte en kedja utan kan köra sin egen stil. Nu såg jag man utökat med flera restauranger, förhoppningsvis är alla lika bra som ursprungsrestaurangen.

Ett annan restaurang som jag gärna besöker tillhör en kedja och finns i många amerikanska städer, ”The Cheesecake Factory”. Ni hör ju själva, ett himmelrike för oss som tycker om Cheesecakes. Det är inte bara efterrätterna som är fantastiskt goda utan även maten håller hög klass. Tipset här är att bestämma sig innan vad man vill prioritera, förrätt eller efterrätt eftersom man inte orkar båda. Nog för att förrätterna är grymma men på ett sådant här ställe är det nästan en synd att inte beställa cheesecake. Ofta är det lång kö för att få ett bord så se till att ha god tid på er.

Best fries in DCMitt i Washington DC finns en gammal anrik hamburgerrestaurang, ”Ollie’s Trolley” som servera pommes som är bland dom bästa som jag någonsin ätit. Anledningen till att deras pommes är grymma beror på deras hemliga kryddning. Om man har tur kan man ibland charma till sig en liten plastburk med kryddor för att ta hem till ens egna matlagning. Under lunchtimmarna ringlar kön ofta ut på gatan så det är smart att undvika lunchrusningen. 

Inget besök till USA är komplett om jag inte äter frukost eller brunch på ett bra frukostställe. Min syster vet om detta och tar alltid med mig på bra ställen. Ett riktigt bra ställe heter ”Nudy’s Cafe” och finns på några olika ställen runt Philadelphia. Meny har många goda frukostalternativ och jag har ofta svårt att välja. Vem skulle inte ha svårt att välja mellan French Toast och goda omeletter?

Givetvis finns det många fler bra restauranger runt Washington DC och Philadelphia men det får räcka för ikväll. Tids nog kommer fler USA-tips hoppas jag!

Annonser

2 tankar om “Lite USA-tips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s