Höstvandring i Bydalsfjällen.

Under färjeturen mellan Isön och Norderön var sikten obefintlig, dimman låg tät över Storsjön. Mellan Norderön och Håkansta fortsatte dimman att ligga som ett lock över sjön och först med några meter kvar till stranden såg man land från färjan. Så plötsligt, strax efter första uppförsbacken i Hallen öppnade sig dimridån och himlen blev klarblå. Någon kilometer senare tornade Bydalsfjällen upp sig och jag visste att jag hade en grym fjälldag framför mig.

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

En höstdag som var som gjord för att njuta lite extra. Pausen blev timslång, utsträckta i fjällsluttningen med solen i ögonen. Det var svårt att bryta upp från pausen men längre upp på fjället väntade en panorama över Storsjöbygden och Jämtlandsfjällen.

SONY DSC

Långt i fjärran syntes Skäckerfjällen med alla dess toppar, ett område som är ett av Jämtlands vackraste. Lite närmare finns Åreskutan, svårt att tro att det snart åks skidor där.

SONY DSC

Delar av Storsjön var fortfarande täckt i ett lätt dimhölje. Långt därborta finns vägen till Östersund, helt otroligt att få bo så nära den här fjällvärlden.

SONY DSC

På andra sidan sjön finns Drommen med Dromskåran och tittar man riktigt noga så ser man den, ungefär i det soliga partiet på bilden. Dromskåran är en otroligt mäktig naturformation och bör upplevas. Oavsett om man går i den eller ser den på håll så framkallar den en häftig känsla.

SONY DSC

Mot slutet av vandringen hade det hunnit bli eftermiddag och solen började leta sig ned bland fjälltopparna. Strax innan bilen tänkte jag att idag var en sån dag då jag hade kunnat stannat på fjället hur länge som helst. Vilken löjligt bra fjällhöst det är!

Annonser

10 tankar om “Höstvandring i Bydalsfjällen.

  1. Åh, jag bara ryser av längtan och välbehag! Och ett sting av olycklighet för att jag missat hela denna fjällhöst! Men jag ska till Särna nästa vecka, även om det blir mer vinterkänsla där tror jag – det var -7 där i morse..

    Vackra bilder, tack för att jag får följa med till fjällen via min skärm! Och du, jag gillar verkligen din blogg oxå 😀

  2. Ping: Friluftsmat. | Katrins Äventyr

  3. Ping: Tips om storslagen natur – Träningsblogga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s