Invigning av eldstad.

Redan första gången jag var till fjällstugan kände jag att den inte var helt komplett. Det saknades en eldstad utomhus. Speciellt med tanke på den fina miljö och utsikt som finns framför stugan.

image

Under några helger har det samlats stenar till eldstaden och igår påbörjade N och jag bygget. På väg hem från dagens fjälltur hämtade vi grus för att fylla eldstaden med. Strax innan middagsdags var den tillräckligt färdig för att invigas. Några fler stenlager behövs som vindskydd men det är ingen panik med det.

image

I kvällssolens sken stektes middagen på Muurikkapannan. Strimlad älgfransyska, lök, svamp, paprika och zucchini fick fräsa tillsammans med kryddor. Doften från god mat blandades med lukten av öppen eld.

När köttet var genomstekt hällde jag på grädde som fick puttra tillsammans med woken en stund. Därefter serverades allt tillsammans med faijtabröd, riven ost och egengjord rabarberchutney. En enkel och god lördagsmiddag.

image

Rikigt härligt att laga mat utomhus vid en sprakande eld. Det känns som det kommer bli en eller annan måltid som tillagas vid eldstaden framöver. Det känns bra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s