Söndagsutflykt i Ullådalen.

image

Ullådalen i Åre bjöd på regn, vind och härliga höstfärger idag. Få fjällområden är så lättillgängliga som Ullådalen, några få meter från parkeringen börjar lederna upp på fjällen.

image

Jag har länge spanat på en tur upp på Mullfjället men med tanke på att sikten var nästintill obefintlig idag så sparade jag den turen ett tag till. Istället följde jag stigarna runt Ullån och mot Lillåstugan. Det finns många stigar att välja på, alla vältrampade och enkla att följa.

Idag fick det bli lite kors och tvärs mellan lederna. Följde en led en bit, tog den slut så vände jag om och testade en ny. Såg jag en stig som verkade mer spännande eller vackrare så letade jag mig dit. Det är så man upptäcker nya fjällpärlor!

image

Både marken och träden börjar skifta i olika färger och snart blir det den där färgbomben som jag väntat på. Naturen är otroligt vacker på hösten, och på vintern, och på våren, och på sommaren!

image

Ullån forsade fram, det var svårt att tro att jag badade i den förra gången jag var till Åre. Likt Forsaån är Ullån en härlig å, full av liv och rörelse, oavsett årstid.

image

Ullådalen är verkligen att grymt ställe, jag blir aldrig less på att åka hit. Vandra, bada, topptura, åka längd eller turskidor. Möjligheterna är oändliga och det är bara fantasin som sätter gränser.

Brukar du vara i Ullådalen? Och vad hittar du helst på där?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s