Sol, vind och vatten.

image

Ibland är det otroligt skönt att slippa köra mil efter mil för att komma ut i naturen. Speciellt när det finns härliga skogsområden som Andersön alldeles nära Östersund.

image

Redan när jag körde över Vallsundsbron insåg jag att jag hade en blåsig utflykt framför mig. Bilen krängde i vinden och på Storsjön slog vågorna höga. Jag älskar verkligen alla typer av väder så jag såg fram emot en vindpinad promenad på Andersön.

image

Stigar finns det gott om på Andersön, härligt mjuka men man får se upp för tallarnas rötter som ibland vill sätta krokben. Skogen är tätt inpå stigarna, Storsjön likaså.

image

På ena sidan ön är det utsikt mot Frösön men idag valde jag att slå mig ner på den andra sidan. Solsidan, där solen sakta började gå ned över Bydalsfjällen.

image

Vågorna slog mot strandens stenar, solljuset reflekterades i Storsjön och vinden blåste rejält. Vädrets makter visade upp sig.

image

Jag är otroligt glad att Andersön är ett naturreservat, alla får vara här och njuta av härlig natur och fina vyer. Idag var jag nästintill ensam men varma sommardagar är strandkanten fylld med människor som solar och badar. På vårvintern fylls isarna med skridskoåkare och doften av grillad korv sprider sig med vinden.

image

Just idag var det skönt att få sitta ensam på strandkanten, lyssna på vågorna, spana ut över Storsjön, Norderön och Bydalsfjällen. Se solen och regnmolnen tävla om vem som ska synas mest. Stunder som dessa gör gott i själen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s