Lördagsritt på Frösön.

Gång efter annan blir jag påmind om hur otroligt bra jag har det. Alla helger är inte fjällhelger utan ibland är det Östersundshelger. Minst lika bra, om än med ett annat innehåll. Omgivningarna i och omkring Östersund bjuder in till fina upplevelser.

Redan tidigt imorse rullade jag in på stallbacken. Solen började precis värma när hästarna kom in i stallet. Gosade med stoet Glöd, ryktade henne och sadlade på. Ut på stallbacken igen, fixade stiglädrena och kollade sadelgjorden en sista gång innan jag hoppade upp på Glöd.

Härligt att rida ut tidigt på morgonen, naturen vaknar och luften känns krispig. Idag blev det en ny vända och när vi red längs med en av ängarna skuttade Glöd till, helt omotiverat. Jag undrade varför och kort därefter såg jag förklaringen. I skogsdungen skyndade sig en älg att springa iväg, skönt att han sprang från och inte mot oss.

Längs skogsstigarna fick hästarna tölta, Glöd höll hög fart trots sin ålder. En pigg gammal dam som gör sitt namn rättvisa. På skogshyggena fanns det en hel del hallonbuskar som lyste röda med hallon. På marken börjar lingonen gå från rosa till klarröda. Hösten är i antågande och det ser jag fran emot.

På vägen hem ökade tempot från tölt till galopp på skogsstigarna. Fartfylld galopp som man blir lycklig av. Än lyckligare när M inte saktade ner när vi nådde ängen (där vi såklart har fått ok att rida) utan lät hästarna sträcka ut i galopp längs ängskanten. Lycka på hög nivå!

image

Annonser

2 tankar om “Lördagsritt på Frösön.

    • Det var en drömdag! Och dagen efter blev likadan fast en annan vända 🙂
      Bra att du kommit över din rädsla så du får chans att njuta av grymma hästupplevelser. Tror alla skulle må bra av mer häst i livet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s