Kamerafunderingar

image

På det stora hela finns det inte så många materialla saker som jag saknar eller trånar efter. Det känns som jag under åren samlat på mig det som jag behöver och framför allt vad det gäller friluftsprylar.

Det finns dock en sak jag trånar efter och det är en systemkamera med olika objektiv. Förvisso har jag en liten, grym kamera och en riktigt bra mobilkamera men ibland känns det som vissa bilder skulle bli än bättre med en systemkamera.

image

Framför allt känner jag så när jag umgåtts med min goda vän L och fått låna hennes kamera. Eller när jag ser vyer som inte går att fånga med mina nuvarande kameror.

Jag vill inte på något vis byta bort mina två behändiga kameror mot en stor systemkamera eftersom jag är supernöjda med dom. Båda är så himla bra och enkla att hantera men det vore roligt att komplettera med systemkamera.

Tips på bra, prisvärda systemkameror uppskattas såklart!

Annonser

6 tankar om “Kamerafunderingar

  1. Jag har haft Nikon D5***-serien (D5100, är nog uppe på D5500 nu tror jag), en riktigt bra kamera av medelprisklass, innan jag gick över till fullformat. Köp något sådant och lägg pengar på objektiv istället för att köpa en riktigt dyr kamera, det gör störst skillnad! T.ex. Nikon/Nikkor 35 1,8 eller 50 1,8, billiga och bra fasta objektiv (utan zoom). Nikon eller Canon är vanligast om man vill kunna hitta beggade objektiv, men det är en smaksak vilket märke man gillar bäst. Lycka till!

  2. Sony har små systemkameror. Eller så kör du med canons g serie som nu är uppe i nr16. Alltså en sån som jag har. Kom o kolla in den.

  3. Ja, det finns ju ett gigantiskt utbud och en väldans massa fakta och tester att ”surfa” igenom på nätet. Alltid bra att kunna klämma och känna lite på grejerna också innan du bestämmer dig. Måste dock hålla med om att objektiven är det som gör skillnaden, det blir ju lite att bära på men du får samtidigt med dig många fina minnen hem i ryggsäcken att njuta av vid senare tillfällen. Lycka till!

    • Ja, var börjat förstå att det finns massor. Kommer ta ett tag att hitta rätt men jag vet ju vem jag ska ringa sen 🙂
      Fina bilder gör att det känns helt ok att bära lite mer då och då. Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s