Torsdagsfunderingar.

Titt som tätt klurar jag på hur vi förhåller oss till saker och ting i livet. En sak som jag funderat mycket över är det här med att vara nöjd. Kan man vara nöjd samtidigt som man är en driven, målmedveten och framåt person som vill utvecklas?

Jag tror att det ena inte behöver utesluta det andra. Men jag tror också att det finns personer som aldrig är nöjda och ibland kanske man ska fundera på varför man inte är det.

Beror det på allmänt missnöje? Beror det på ens egna förväntan på hur livet ska vara? Beror det på att vi ser hur andra har det och tror att det är den rätta normen?  Beror det på att man inte törs vara nöjd för man tror att det är likställt med att inte vara en driven person?  Svaren är nog lika många och olika som det finns personer.

Även om jag är en person som gärna har framtidsplaner och vill utvecklas så är jag också en person som känner mig nöjd. För min egen del är det inte motsägelsefullt att jag både är driven och nöjd. Jag tror att det är två värdefulla egenskaper som komplettera varandra.

Det känns bra och viktigt att vara nöjd med det liv som jag lever. Givetvis finns det en del saker som har utvecklingsmöjligheter men fram tills dess att jag förändra dom bitarna så väljer jag att vara nöjd med min tillvaro. Det är mycket roligare att vara nöjd än att vara missnöjd. Så enkelt är det! 

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s