Kvarntorpet och trollska skogar.

image

I dagarna två har skogstigar i närheten av fjällstugan utforskats. Ett miljöombyte från fjällen tills dess att det är dags för fjällturer igen.

image

image

Igår fick Naturstigen i Vemdalen visa vägen till Kvarntorpet, en fin glänta där en torpare med familj bodde för väldigt länge sedan. Gläntan, eller torparens tomt var inhängnade av en gärdsgård och stenmur.

image

image

Längs Naturstigen fanns det informationstavlor som berättade om olika djur och även om dåtidens begivenheter. Till exempel om en av Sveriges kungar som besökte Vemdalen på sin Eriksgata. Kungen hade med aig kaffebönor på sin tur. Ett modernt påfund som husmor tyckte var hårdkokta, hon visste inte att bönorna skulle malas innan kokning. Så kan det gå!

image

Som ni ser är torparens glänta som gjord för fler utflykter under barmarkssäsongen. Om ni tittar noga på bilden ovan ser ni utsikten över Vemdalen. Hit blir det fler besök!

image

Idag var det dags för ett andra försöka att gå hela Äventyrsstigen. Till den kan man gå från fjällstugan och den är ett mysigt alternativ om man vill hålla sig på hemmaplan.

image

Äventyrsstigen följer en bäck i en ravin. Terrängen är likt en trollskog. Grön, lummig och fylld med frisk luft.

image

I ravinen växer massor av olika växter och det är väldigt få som jag kan namnen på. Blåbärsris och lingonris kände jag dock igen. Senare i år ska jag se om jag kan plocka bär där.

image

Här och där skapade bäcken vattenfall som mynnande ut i små pooler. Vissa av poolerna var så pass stora att det nog går att bada i dom en varm sommardag!

image

Helgen blev alltså i skogens tecken, skog som varit fylld med syrerik luft och en hel del energi. En helg helt i min smak!

Annonser

7 tankar om “Kvarntorpet och trollska skogar.

  1. Är det Äventyrsstigen omkring Sersåstigen och Fågelvägen i Björnrike? Är otroligt ovant att se den platsen på bild under sommar och höst. Har en stuga intill den där ravinen och är oftast bara där på vintern, en magisk plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s