Grym avslutning på skidsäsongen

image

Imorse väcktes jag av att solen sken i rummet på Helags Fjällstation. Helagsmassivet tornade upp sig, mäktigt som alltid. Det var fortfarande blåsigt men med en klarblå himmel kändes gårdagens fulväder som borta. Fjällväder kan verkligen vara omväxlande!

image

Efter en god frukost och fixande av lunchpåse hade vinden mojnat rejält. Vi packade ihop ryggsäckarna och styrde skidorna tillbaka mot Kläppen. Idag var snö mer tillmötesgående än igår. Mina turskidor är vallningsfria och igår funkade dom halvdåligt där snön var för varm, då klabbade snön fast och jag fick styltor under skidorna. Idag var snön istället snabb och det var härligt att åka på skaren.

image

Gång på gång påminde jag mig själv om hur lyxigt jag har det som har så nära till oslagbar natur. Att det dessutom gick att skida till Helags så här pass sent på säsongen var ännu lyxigare. Vårvintern när den är som bäst.

image

Gårdagens vägval blev att följa skoterleden som till att börja med är i fjällbjörksskog och i en lägre terräng. Med tanke på vädret var det ett klokt val. Idag när solen sken och det nästan var vindstilla föll valet på en annan led tillbaka till Kläppen. En led på kalfjället som bjöd på fantastiska vyer. Enda kruxet var att på slutet blev det nästan två kilometer utförskörning och med tung ryggsäck var det en utmaning men det gick förvånansvärt bra.

image

Igår blev det ingen riktig fikapaus på väg upp till Helags så idag kompenserades det med två fikastopp. Riktigt skönt att få njuta i solen, omgiven av naturen och tystnaden. Det var svårt att slita sig från dagens andra paus eftersom det kändes som det var slutet på vårvintern.

image

Nere vid Kläppens parkering väntade bilen och efter ett snabbt ombyte var det dags att rulla mot Östersund. Växlande väder, härlig tur och bra sällskap…ja, så summerar jag turen till Helags. En grym avslutning på en grym vintersäsong!

Annonser

2 tankar om “Grym avslutning på skidsäsongen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s