Personliga möten i Abisko

Ett av livets många guldkorn är möten med andra personer och min vecka i Abisko var fylld av sådana. Det var länge sedan jag pratade med så många olika personer på så få dagar. Jag är otroligt tacksam över alla dessa möten som gett inspiration, kunskap och inspiration.

Tänk er, cirka 100 personer med olika bakgrund, ålder, erfarenhet och civilstånd. I vanliga fall kanske dessa personer aldrig skulle mötas och umgås men under dagarna i Abisko möts man eftersom man har ett stort, gemensamt intresse…att gå på topptur och uppleva känsla av att stå högt uppe på en topp med milsvid utsikt. Det var 23-åriga killar som skidar jämte kvinnor som är 55+. Karriärsmänniskor blandat med människor som pluggar eller byter jobb. Personer som gör sina första toppturer berättar om sina upplevelser för personer som skidat i dom stora bergen. Ingen upplevelse är mindre än någon annan, alla är lika passionerade över att topptura. Det har varit en härlig känsla att vara bland dessa människor och få ta del av all glädje och upplevelser.

image

Förutom alla topptursberättelser jag även haft förmånen att samtala med olika personer på ett mer personligt plan. Samtal utan begränsningar vad det gäller känslor. Öppna samtal som påminner om hur viktigt det är att ge varandra tid att uttrycka sig. Samtal som påminner mig, återigen, om vikten av att leva det liv är bäst för en själv och inte för någon annan. Att våga bryta normen, oavsett det gäller privatliv, socialt umgänge eller arbetssitiation. Vi skapar våra egna liv och på det stora hela finns det inga begränsningar utan nästan bara möjligheter. Värt att tänka på!

Att bo en hel vecka på STF Fjällstation i Abisko och vara funktionär på Pure Freeride Camp var också en skön känsla. Redan efter en dag kände jag mig som hemma, som om jag tillhörde fjällstationens personal. Alla var otroligt gästvänliga, serviceinriktade och bidrog till att jag hade en otroligt bra vecka. Camilla som är arrangör för Pure Freeride Camp är kompetent, driven och organiserad. Inspirerande att vara funktionär på ett framgångrikt event som detta och förhoppningsvis blir det fler gånger!

Annonser

2 tankar om “Personliga möten i Abisko

 1. Du skriver och ÄR så klok.
  Synd bara att pengar trots allt ändå är en liiiten del i den där möjligheten att fullt ut leva efter sina drömmar..
  Men jag beundrar dig (och är liiite avis;)) som tar dig för alla livets små och stora äventyr!
  Och visst möten är i mångt och mycket det livet handlar om!
  Vissa kommer och går och vissa består!
  Kram
  /A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s