Skidåkning på Nuolja!

image

Sent igår kväll ställde Johan från Höjdmeter om bindningarna på ett par skidor som jag fick låna. Några av mina skidåkarkompisar har påpekat ett antal gånger att jag har för lätta och smala topptursskidor så när nu möjligheten fanns att testa så gjorde jag det. Det blev ett par Dynafit Baltro som var mer stabila än mina egna. Dagens före gjorde nog inte skidorna rättvisa. Efter dagens åk och en superbra konsultation av Johan på Höjdmeter har jag bestämt mig för att sälja mina egna till förmån för ett par bredare skidor. Ett klokt beslut även om det skär lite i hjärtat eftersom jag trivs bra med mina skidor uppför men dom ska ju även funka utför.

image

Dagens skidåkning på Nuolja hade en del att önska så den tänker jag inte orda så mycket om. En sak som jag verkligen gillar med Nuolja är den gamla linbanan, härligt retro. Det tar en stund att åka upp och jag tycker det är lite mysigt att dingla en bit ovanför marken. En stund att bara vara!

image

Fjällen runt Abisko är ståtliga och väldigt många. Imorgon ska jag passa på att fråga någon om tips på bra sommarturer. För hit vill jag ju på sommaren, på våren, på hösten och på vintern!

image

Eftermiddagen gick i racerfart. Houdini bjöd oss alla på goda våfflor. Grymt föredrag om att ”Ta befälet över dig själv”, tips och trix om friluftsliv och toppturande. Killen som föreläste heter Lars-Ove Nilsson och om ni har möjlighet att lyssa på honom så gör det. Riktigt, riktigt bra! Kvällen avslutades med grillbuffe och presentation av vinnarna i #pureskitouring och #houdinisportswears fototävling. Härliga bilder från en härlig helg och dessa finns på Instagram för inspiration.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s