Lördagshäng i Åre

Den senaste tiden har jag haft en otrolig längtan till Årefjällen. Det känns som jag inte riktigt hunnit med att besöka den västra delen av Jämtland den här säsongen.

image

Tidigare i veckan fick jag erbjudande om ett egendygn i ett av mina hem hemifrån. Med tanke på min Årelängtan passade det bra att det var i Åre som det här erbjudandet gällde. Jag tackade snabbt ja, packade ryggsäcken, skidorna och imorse körde jag upp hit.

image

Eftersom jag vägrar att stressa när jag är till fjälls tog det en stund innan jag ställde mig på turskidorna i Ullådalen. Det gjorde verkligen ingenting eftersom alla turister dragit ner till byn och jag var nästan ensam på vinterleden.

image

Solen lyste på Västerskutan och ljuset började skifta mot härligt eftermiddagsljus. Det där ljuset som är så speciellt och näst intill magiskt. Ibland undrar jag varför jag så sällan turar på sen eftermiddag eftersom det är det ljuset som jag gillar bäst.

image

På dagens tur passade jag på att åka utanför leden men ändå så jag såg ledkryssen. Skönt att hitta egna spår där skidorna tyst glider genom ett tunt snötäcke. Rofyllt och samtidigt fyllt med massor av energi. En lördag i min smak!

Annonser

En tanke på “Lördagshäng i Åre

  1. Ping: Söndagsutflykt i Ullådalen. | Katrins Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s