Lyxig solskensåkning!

Imorse ringde klockan 06.30 trots att det var söndag men vad gör man inte för att få en maxad skiddag i slalombacken! Efter en snabb frukost och lite fixande med matsäcken satte vi oss i den lilla blå bilen för att styra mot dagens mål, Björnrike.

image

I backen ner mot byn Klövsjö började fjällen att synas och redan då kunde jag se vilken härlig dag det skulle bli. Solen gick sakta upp över fjällen och färgade himlen svagt rosa. Eftersom det var jag som körde bilen kunde jag tyvärr inte ta något kort. Det får bli en annan gång helt enkelt.

image

Väl i Björnrike lyste solen klart och pisterna var så där härligt vita som man kan se på reklambilder. Återigen var det folktomt i pisterna och vi kunde dundra på, åk efter åk. Lyxigt att ha en hel pist för sig själv. Det är löjligt roligt att kunna mata på nedför för att sedan återhämta i liften på väg upp. Min favoritbacke i Björnrike heter Kodiak och är cirka 2000 meter lång så det bränner rejält i låren när man kört ett åk i full fart. Idag var den dessutom pistade perfekt och jag kom på mig själv att gång på gång skratta när jag svischat nerför backen. Sa jag att det är roligt att åka slalom?

image

Även om jag matar på med åk efter åk så passar jag också på att njuta av den härliga fjällvärld som omger mig. Uppe på toppen ser man massvis med fjäll. Jag bor verkligen i ett härligt landskap med en aldrig sinande källa av äventyr, oavsett årstid! Idag spanade jag lite extra bort på Helags. Där har jag aldrig varit på vintern. Kanske dags i år?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s