En vinter fylld med möjligheter

För några veckor så dök den äntligen upp, den riktiga vintern med riktig snö. En hel vinter som kan fyllas med en mängd upplevelser och äventyr. Precis som vanligt ser jag fram emot den även om jag ibland är rädd att den kommer gå på tok för snabbt.

image

Även om jag försöker att inte planera för mycket så tycker jag om att klura på vad jag vill få chans att uppleva den här vintern. Fjället på bilden ovan är Sonfjället och finns i Härjedalen. Min förhoppning är att antingen tura eller topptura här. Det gäller bara att göra det i god tid innan nallarna vaknar eftersom Sonfjället är känt för att sin stora björnpopulation. Nog för att jag vill se en björn i dess fria miljö men helst inte så nära som jag kanske skulle göra på en skidtur.

image

Vintern kommer givetvis också innehålla en hel del piståkning. Säsongskortet i Vemdalen/Björnrike/Klövsjö kommer nyttjas maximalt. Jag har redan hunnit mer skiddagar än jag fick ihop ifjol. Det är en bra start på min skidsäsong! Tanken på ett par nya pistskidor dök upp när jag i helgen testade syrrans nya skidor från Dynastar. Oj, vilken skillnad! Ett helt annat skär och en helt annan fart än mina skidor. Jag inser dock att jag bör vänta med ett sånt inköp eftersom jag redan har ett par skidor som funkar kanon. Fast önska och drömma får jag göra.

image

En sak som jag vill och behöver träna på är att åka skidor i lössnö. Löjligt roligt och löjligt svårt. För några helger sedan snöade det tokmycket och då pistades inte backarna i Vemdalen. Vi åkte dit och fick åka en hel dag i opistade backar. Det var jobbigt, utmanande och otroligt roligt. Ett tag låg jag i backen och bara tokskrattade eftersom jag mest ramlade hela tiden. Det är svårt att inte skratta när man landar i snö mjuk som bomull. Det var en sån där dag som jag inte ville skulle ta slut!

image

Även i år står Abisko högt upp på listan av härliga platser som jag vill besöka och det återkommer jag till i ett senare inlägg. Förhoppningsvis lyckas jag även att skriva om en del fina äventyrförslag som man kan hitta på under dom härliga vintermånaderna som vi har framför oss 🙂

2 tankar om “En vinter fylld med möjligheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s