Toppturspremiär!

image

Idag var det alltså dags för årets första topptur. Snön lyser med sin frånvaro i vissa fjällområden så därför åkte vi dit vi visste att det fanns snö. Oldklumpen i Offerdalsfjällen hade inte bara snö utan bjöd även på strålande sol och vindstilla. Om jag inte visste bättre skulle jag kunna tro att det var i slutet av mars istället för januari.

image

Nere i skogspartiet där vi började vår tur var det fullt av mjuk, fluffig snö. I princip helt orörd förutom två par skidspår från gårdagens skidåkare. Det var otroligt rofylld att ta sig uppför skogspartiet mot fjällfoten. Tystnaden var total. Hur härligt som helst.

image

Vi letade oss mellan dom snötyngda träden medan solen lyste starkare och starkare. Jag funderade förstås hur jag skulle parera dom på vägen ner. Det var inte toktätt mellan träden så jag tänkte att på något vis skulle det gå. Dessutom hade jag en topp att bestiga först.

image

Halvvägs till topp var det fikapaus med en grym utsikt. Inför fikapausen frågade mitt sällskap om vi skulle ta en ståfika eller sätta oss en stund. Efter en snabb blick på mig som bara svarade med ett förvånat ansiktsuttryck, så insåg han att det var en onödig fråga. Endast i ruffsväder kör man ståfika om man hänger med mig på äventyr. Å idag var det knappast ruffsväder 🙂

image

Utsikten på toppen av Oldklumpen var lika vacker som jag visste att den skulle vara. Fjäll så långt ögat nådde. Här finns oanande möjligheter till grymma äventyr. Några har jag redan börjat klura på och förhoppningsvis kan jag få med mig någon av mina äventyrskompisar.

image

Efter en njutarstund på toppen drog vi av stighudarna och vände skidorna nedför toppen. Precis som vanligt på många Jämtlandstoppar var snön hård och vindpinad uppe på toppen. Några stilpoäng kammade jag alltså inte hem. En bit längre ned blev snön betydligt djupare och lite mer lättåkt. Jag har dock lite att jobba på vad det gäller off-piståkning. Tur att säsongen bara har börjat eftersom det är löjligt roligt att åka i orörd snö. Hur gick då för mig att åka bland träden? Jo, faktiskt riktigt bra! Jag ramlade inte en enda gång, fastande inte i någon fjällbjörk och hade ett leende på läpparna hela tiden. Ett gott betyg med andra ord!

image

En grym dag helt enkelt. Offerdalsfjällen levererar igen!

5 tankar om “Toppturspremiär!

  1. Ping: Topptursförsök på Jengegietje | Katrins Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s