Omgiven av fjäll…

…blev dagens långfärdsskridskotur obeskrivlig. Ånnsjön var täckt med spegelblank is. Solen tittade fram för att ytterligare späda på den otroligt lyxiga känsla att få bo så nära den vackra fjällvärlden.

image

Trots att bilparkeringen i byn Klocka var överfylld med bilar märktes det knappt. Ånnsjön är så pass stor att alla skridskofantaster blir utspridda och man får möjlighet att njuta utan att behöva kryssa mellan alla andra.

image

Precis som vanligt vid premiärturen kände jag mig som Bambi på hal is. Jag hade dålig balans och det var svårt att få till långa, kraftfulla skär. Efter ett tag gick det bättre men då dök motvinden upp. Oj, vilken skillnad det blir när man får jobba mot blåsten istället för med den. Men om det är motvind åt ett håll så blir det följdaktligen medvind när man vänder upp. Då var det bara att hålla balansen och glida med. Ett tag gick det riktigt snabbt. Fantastisk känsla. 

image

Idag var en sådan dag där orden inte riktigt räcker till för att beskriva magin på isen och bilderna inte gör verkligheten rättvisa. Om ni har chansen så åk dit innan snön faller. Det är värt varenda minut!

image

Förutom grym åkning bjöd dagen på ytterligare en bonus. Precis vid strandkanten träffade vi på en tjej som jag inte träffat på väldigt länge. Det var hon som introducerade mig till klättring en gång för länge sedan. Hon är en person alltid gör mig glad och vi har mycket gemensamt. Det var väldigt roligt att få sällskap på isen av henne och hennes man. Bra samtal och många skratt. Förhoppningsvis ses vi snart igen eftersom vi båda vill sticka iväg på fler uteaktiviteter.

image

Idag var en riktig njutardag. Det var nog därför som jag tog få kort och inte heller engagerade mig så mycket för att få till bilderna utan fotograferade lite i farten. Ibland känns det som fotograferingen är sekundär eftersom jag vill vara helt närvarande i det jag gör. Idag var en sådan dag.

image

Annonser

En tanke på “Omgiven av fjäll…

  1. Ping: Istider på gång | Katrins Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s