När jag bodde…

…i USA fastnade jag för två högtider, dels Thanksgiving och dels Halloween. I måndags fick jag lite av båda när jag och mitt resesällskap besökte Tivoli, Köpenhamn.

image

Efter en lång dags shopping bestämde vi oss för att skippa resturangbesök och istället gå in på Tivoli som låg strax intill vårt hotell. Redan utför ingången syntes det teamat var Halloween. När jag skulle betala smög en av vakterna upp jämte mig i ett försök att skrämma mig. Trots hans uppsminkade, makabra ansikte lyckades han inte få mig att bli rädd, jag är väl tuffare än somliga tror 🙂

image

Större delen av området var utsmyckat med pumpor, spindelväv, fågelskrämmor och andra fantasifulla skapelser. Jag påminde nog om ett litet barn eftersom jag gick omkring med tindrande, glada ögon och påtalade hur roligt och mysigt allt var. Ja, jag vet, i vissa lägen är jag löjligt uppspelt över vissa överkommersiella fenomen. Jag kan inte rå för det helt enkelt 🙂

image

Förutom att vi bara strosade runt på området så passade vi även på att värma oss med lite Gluwine (stavning?!) Tyvärr kommer jag inte ihåg av resturangen hette men den låg precis bredvid en sjö och hade en uteplats över vattnet. Vi satte oss på uteplatsen med vår varma dryck, kurade ihop oss under filtar och surrade lite i fotogenlampans sken. En kvalitativ stund med klokt sällskap!

image

Hur mycket jag än gillar naturens lugna nätter med ett kompakt mörker så fascineras jag lika mycket av städers eller nöjesfälts färgglada ljuskällor. Jag tror att vissa som känner mig skulle bli förvånad av detta eftersom många ser mig som en friluftsnissa som trivs bäst i orörda marker med stjärnorna som enda ljuskälla. Och visst trivs jag fantastiskt bra där men som jag skrev i ett tidigare inlägg, det är kontrasterna som ger nyanser i livet och det är just det jag uppskattar.

image

Vi tillbringade några timmar på Tivoli innan det var dags att promenera hemåt till hotellet. Om man tycker om nöjesparker med mycket liv och rörelse ska man absolut besöka Tivoli om man reser till Köpenhamn. Jag tyckte att det var trevligare där än till exempel Gröna Lund. Tivoli kändes mer genuint och mindre stimmigt än Grönan.

image

När vi kom tillbaka till hotellet var jag rejält trött i fötterna och riktigt nöjd med mitt beslut att ta en kort semesterresa till Danmark. Hotellet vi bodde på låg centralt vid Ströget och bara minuter från Centralstationen. Otroligt skönt. Att det dessutom var bra service och ett anrikt, vackert hotell gjorde att helhetsintrycket blev väldigt bra.

Nu sitter jag på tåget hem till Östersund efter en välförtjänt ledighet. Tack vare gästfriheten hos min goda vän på Västkusten har jag under en vecka kopplat bort vardagen därhemma. Stort tack för det och för sällskapet till sydligare breddgrader. Nästa gång vi ses får det bli en solgrop i Jämtland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s