I mitt huvud…

..börjar vissa sommarplaner att ta form och jag börjar landa i vad jag vill göra under min semester. Mitt absolut viktigaste mål med min ledighet är mental återhämtning efter en otroligt galen försommar på jobbet. Jag passade på att påbörja den återhämtningen under midsommarhelgen då jag valde att avboka en tur runt Mjölkvattnet eftersom all min energi var som bortblåst. Även om det satt hårt inne att ställa in en sedan länge efterlängtad tur så var det helt rätt beslut.

Regn på rutan är otroligt rofyllt!

Regn på rutan är otroligt rofyllt!

 

Jag måste erkänna att jag är rätt nöjd och stolt över att ha styrkan att välja bort alla måsten och förväntningar som alla verkar ska ha på midsommar. Istället valde jag att prioritera egentid eftersom det var det som, just den här gången, skulle ge mest energi i slutändan. Tyvärr är det nog en hel del personer som gör mer saker för att det förväntas det av dom än för att de själva vill. Min tid och energi är för värdefull för att göra saker bara för att det förväntas av mig, för att få en massa likes på Facebook eller för att få ytlig bekräftelse på jobbet på måndagsmorgon när det berättas om vad man gjorde under helgen. En intressant iakttagelse är att jag får betydligt mer positiv respons de gånger som jag inte har gjort så värst mycket under en ledighet än de gånger som jag haft häcken fullt. Helt ärligt så tror jag att fler och fler personer börjar att bli trött på och av den stress som sociala medier och vårt prestationsinriktade samhället kan skapa. Även om jag är en prestationsmänniska i mångt och mycket så handlar mina prestationer oftast inte om att få bekräftelse från andra eller för att ha något att visa upp på olika forum på internet. Förhoppningsvis kan fler och fler komma dithän att omgivningens åsikter, bekräftelse och förväntningar betyder mindre och mindre. Med det inte sagt att alla ska bli helt egotrippade och bara bry sig om sig själv, men det i sig är ett helt annat inlägg som får vänta tills en annan kväll.

I helgen roade jag mig med att studera kartor. Några fint arvegods från pappa. Värt mer än det går förklara.

I helgen roade jag mig med att studera kartor. Några fint arvegods från pappa. Värt mer än det går förklara.

Även semesterplanerna återkommer jag till en annan kväll men jag ser fram emot några olika saker. Dels att jag kanske får sällskap på en liten roadtrip i den blå bilen och dels att jag förhoppningsvis får träffa Hanna innan hon drar till Kanada i höst.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s