Två saker som….

…jag verkligen uppskattar med fjällen är vintermorgonens ljus och stjärnklar himmel på kvällen. Ljuset en fin vintermorgon är svårslagen, det är bara att njuta och fundera på vad dagen kan bjuda på. Skymningsljuset är också ofta väldigt vackert och stämningsfullt i väntan på en stjärnklar natthimmel. De kvällar som jag tillbringar i fjällen kommer jag ofta på mig själv med att fastna med blicken upp mot alla stjärnor. Även om det är kallt att stå utomhus på det viset stannar jag gärna till en extra stund eftersom himmelen är så otroligt vacker. Stjärnorna och månen lyser mycket starkare på fjällhimmeln än på stadshimmelen och lugnet är obeskrivbart.

Visar 20140312_073716.jpg

Vintermorgon i Lofsdalen

Öppen eld och stjärnor är två saker som ger mig energi, lugn och trygghet. När jag bodde i USA och hade hemlängtan kunde jag ofta finna tröst genom att titta upp mot stjärnorna och veta att min familj där hemma såg exakt samma stjärnor som mig (inte samtidigt då förstås). Trots att det fanns ett rätt stort hav mellan mig och mina nära kunde jag känna mig närmare dem när jag tittade upp mot stjärnorna, vi kunde i alla fall se samma stjärnhimmel även om vi inte kunde ses på flera månader. Det var en trygghet och en fin känsla som jag fortfarande känner när jag tittar upp mot en stjärnklar himmel.

Känsla att öppen eld ger mig energi, lugn och trygghet kom betydligt senare i livet än vad känslan kring stjärnhimmeln gjorde. Det var min gode vän P som introducerade mig till lugnet som en brasa ute i naturen kunde ge. När P bodde i Jämtland hörde vi ofta av oss till varandra och föreslog att vi skulle åka ut i naturen för att elda lite. Där vid brasan avhandlades många av livets frågor och kloka tankar utbyttes. Tyvärr bor min vän P på tok för långt borta för att vi ska kunna åka ut och elda lite. Ibland skickar jag dock iväg ett sms till P och påtalar att jag har behov att ett snack vid lägerelden….tids nog lyckas vi kanske synka att vi är på samma del av vårt vackra Jämtland samtidigt!

Eldstad på Andersön är aldrig fel.

Eldstad på Andersön är aldrig fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s