Dagens turer i sittliften…

image

…i Björnrike påminde starkt om att åka spöktåg eftersom dimman låg så tät. Det var aningen småkusligt och det var nästan så man förväntade sig att gastarna skulle komma åkandes i de mötande liftkorgarna som var på väg neråt.

Dimman till trots blev det en heldag i skidbacken. Mina favoritbackar här i Björnrike är långbackarna som börjar uppe på toppen. Givetvis var början dimtäckt och det i kombination med en brant start gjorde de första höjdmetrarna extra utmanande. Fördelen med dagens utmaning var att de flesta andra skidgäster verkade skippa dessa åk och det resulterade i en folktom backa. Efter några hundra meter var det klar sikt igen och det var bara att ösa på. Det är löjligt roligt att åka skidor. Folktomma backar är grymma för då går det åka fort med härliga carvingsvängar. Det är en riktigt skön känsla att komma till slutet av backen med benen fulla av mjölksyra!

Ännu en härlig dag i fjällen. Det är svårt att inte trivas och jag njuter av att vara här. Själen fylls med fjällenergi och kroppen blir skönt trött av ett dagsverke i backen. Varje gång jag är i fjällen påminns jag hur lyckligt lottad jag är som har Sveriges grymmaste lekplatser bara några mil hemifrån. Den här vintersäsongen har blivit, och kommer fortsätta bli, en salig blandning av olika sorters äventyr. Jag tror dessutom jag har fler friluftlivsaktivitetsdagar hittills än jag någonsin haft under en vinter. Precis på det vis som jag vill tillbringa mina lediga dagar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s